Pet mjesta koja morate posjetiti u Međimurju

autor: Putni kofer

Najsjevernija hrvatska županija po mnogočemu je jedinstvena. Površinom je najmanja (ako ne računamo Grad Zagreb), ali ponudom nimalo ne zaostaje za turistički najrazvijenijim krajevima naše zemlje. Na području Međimurske županije postoji 60 kulturnih dobara, četiri specijalizirana centra za interpretaciju baštine, tri zaštićena prirodna lokaliteta, više od 70 sportskih igrališta, bazena, dvorana i stadiona… Uređeno je više od 800 biciklističkih i pješačkih staza, tu se nalaze jedne od najpoznatijih hrvatskih toplica, a vina iz ovog kraja osvajaju nagrade na najvažnijim svjetskim natjecanjima.

Jesmo li vas zainteresirali? Evo što svakako treba posjetiti i doživjeti u ovom zanimljivom kraju.

ČAKOVEC

Mali grad za velike emocije, tako mještani tepaju svom gradu. I zaista, Čakovec površinom nije velik, taman da ga cijelog možete upoznati i upiti njegov duh i atmosferu. Sam grad ima bogatu povijest koju je obilježila obitelj Zrinski, iz čijeg je vremena gradu ostala najveća znamenitost. Stari Grad Zrinskih smješten je u centru grada, a taj nekadašnji utvrđeni dvorac danas je kulturno dobro od nacionalnog značenja. Na Franjevačkom trgu razgledajte samostan i crkvu, a nedaleko od njih Trgovački kasino, raskošnu zgradu s početka 20. stoljeća podignutu prije više od sto godina za udruženje trgovaca.

Koja mjesta posjetiti u Međimurju – Stari Grad Zrinskih.

ŠTRIGOVA I VINSKA CESTA

Prije godinu dana, međimurska su vina osvojila najviše Decanter nagrada u odnosu na površinu vinograda na kojem se uzgajaju! Naime, u ovu je županiju stiglo 11 Decantera, a površina na kojoj se uzgaja loza iznosi tek 600 hektara, što je svjetski fenomen.