Turizam u sve toplijem svijetu: tehnologije, prilagodba i širenje ponude

3T – Tourism, Travel and Tech
Što kada isplaniramo odmor u srcu ljetne sezone, jedino vrijeme kada su produljeni školski i studentski praznici i godišnji odmori, a zbog klimatskih promjena prisiljeni smo boraviti 2/3 dana pod klimom, ili riskiramo zdravstvene probleme na visokim temperaturama pri obilascima znamenitosti i zanimljivosti odabrane destinacije? Sunce i more već dugo nisu opcija jer je sunčanje postalo većinu dana neugodno i zdravstveno nesigurno a samo more brojnim putnicima nije dovoljan izazov za posjetiti pojedinu lokaciju. Zašto sve više turista planira odmore van ljetne sezone? Najavljujemo ovogodišnje izdanje konferencije koja spaja dva najvažnija domaća gospodarska sektora, tehnologiju i turizam. I donosi odgovore na vitalne probleme turizma u sve zagrijanijem svijetu.

3T – Tourism, Travel and Tech održava se 20. ožujka u Zagrebu i online

Pred turističkim su sektorom brojni izazovi. Oni uključuju promjene navika i potreba modernog turista, želje za bogatijom turističkom ponudom, ali i onom koja je održiva, ekološki prihvatljiva i prilagođena današnjim gostima. Uz privlačenje novih gostiju i zadržavanje postojećih, sektor se turizma mora baviti i pronalaženjem nove radne snage, obogaćivanjem svoje ponude te, neizbježno, digitalnom transformacijom, a tu su i klimatske promjene, koje mijenjaju navike turista i njihov broj u određenim regijama.

foto: Pexels.com

Izazovi i rješenja

Turistički sektor, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, na ove izazove može odgovoriti pametnim planiranjem, korištenjem modernih tehnologija, razvojem nove ponude i općenito transformacijom. “Sunce i more” kao glavna turistička ponuda odavno već nisu dovoljni, već se gosti okreću destinacijama u kojima im se nude nova nezaboravna iskustva.

Ova problematika osnovna je ideja iza ovogodišnjeg, sedmog izdanja Bugove konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech. Na tom događaju već tradicionalno tematski spajamo dva najsnažnija gospodarska sektora, tehnologiju i turizam.

Kako nam tehnologija može pomoći u zadržavanju i povećavanju turističkih uspjeha, privlačenju novih gostiju, popunjavanju radnih mjesta i obogaćivanju ponude? Kako prilagoditi turizam sve toplijem podneblju i promjeni klimatskih uvjeta? To su samo neka od pitanja o kojima će biti govora 20. ožujka u prostorima Cinestar Cinemas u zagrebačkom Z Centru.

Prvi govornici i izvadak iz programa konferencije već su objavljeni. Irina Tomić, Predsjednica Uprave Jadran Crikvenica hotela u svojem će keynoteu govoriti o ulozi ICT-a u hospitalityu. Najpoznatiji “hrvatski Britanac” Paul Bradbury imat će izlaganje o razvoju “bumerskog” branda u doba umjetne inteligencije, dok će Fran Kauzlarić, suosnivač Turnea, pričati o ekonomiji iskustva i umjetnoj inteligenciji u novoj eri turizma.

Uskoro objavljujemo i ostatak programa konferencije, a ulaznice su već u prodaji. Cijena ulaznice za fizičko sudjelovanje je 90 €, što uključuje i ručak. Cijena za online sudjelovanje je 40 €. Kupci bilo kojeg oblika ulaznice dobivaju i pristup snimkama predavanja.

Za više informacija posjetite službenu stranicu konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech.