Želite li se zabaviti uz ukusni Fiš paprikaš?

Petrinja ovo ljeto vrije brojnim događanjima! Od projekcije filmova Motovun film Festivala na Hrastovoj gori, Dance eventa na Kupi, pa do ukusne Fišijade na koju vas pozivamo u što većem broju! Zabavite se uz kuhanje i druženje, degustirajte ukusan fiš paprikaš i provedite vrijeme na otvorenom. Ove godine, Fišijada će se održati 22. srpnja na Gradskom kupalištu Petrinja s početkom u 16.30 sati.

PROGRAM

16.30 do 17.00 h – izvlačenje startnih brojeva 

17.00 do 19.00 h – natjecanje u kuhanju fiš paprikaša

19.00 do 19.30 h – uzimanje uzoraka

19.30 do 20.00 h – ocjenjivanje

20.00 sati – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

20.15 h – podjela besplatnog fiš paprikaša

21.00 h – Koncert LUKA NIŽETIĆ

Pravo natjecanja imaju sve ekipe koje se prijave organizatoru do 20.7.2023. u Turističkoj zajednici, Josipa Nemeca 15 uz kotizaciju u iznosu od 30 eura.

Organizator osigurava:

ribu (3 kg / šaran, som, štuka), drva

propozicije natjecanja i organizaciju suđenja, dvije majice za kuhara i pomoćnog kuhara, nagrade

Natjecatelji sami osiguravaju:

kotlić za kuhanje zapremine najmanje 10 litara, potreban pribor za rad i kuhanje, radni stol, mirodije i začinsko bilje

KAKO SE PRIPREMA FIŠ PAPRIKAŠ?

FIŠ PAPRIKAŠ priprema se prema recepturi: 3 kg riječne ribe (šaran, som, štuka), crveni luk, ljuti feferoni, rajčica, sitna slatka i ljuta paprika – kuha se na otvorenoj vatri koja se loži drvima. Prije početka natjecanja, natjecatelji izvlače brojeve u dvije zatvorene koverte s istim brojem (jedna ostaje natjecatelju, a druga se dostavlja uz zdjelicu na ocjenjivanje).

OCJENJIVAČKI SUD ocjenjuje od 0 do 10 bodova: boju, gustoću, cjelovitost ribe i okus. Na ocjenu cjelovitosti ribe, svaki natjecatelj mora dostaviti treću potkovu gledano od glave ribe i to isključivo šarana, a u slučaju da se ne ispuni ovaj uvjet u kategoriji cjelovitosti ribe bodovat će se sa 0 bodova.

Vidimo se na ovogodišnjoj Fišijadi, dobro došli!

INFORMACIJE: 044 815-431 (TZG Petrinje)