Zvijezde, filmsko platno i Hrastova gora – dođite na Cinehill Petrinja

Sviđa li vam se koncept otvorenog kina pod zvijezdama? A kombinacija zvijezda i planine uz filmsko platno?  Od petog do sedmog srpnja 2024., imate mogućnost uživati u projekcijama filmova na jednoj od najljepših kontinentalnih lokacija na vrhu Hrastovačke gore iznad Petrinje. Pridružite se gledanju filmova na trovečerju uz muziku, cugu, dobru hranu i naravno druženju uz nekoliko odličnih filmskih naslova na ovogodišnjem Cinehill Petrinja.

PROGRAM:

  • 5.7. u 21 sat – “Sedmo nebo”, film
  • 6.7. u 21 sat – “Blagina pouka”, film
  • 7.7. nakon koncerta – “Jezero Falcon”, film

Planinarski dom “Matija Filjak”

GLAZBENI PROGRAM:

  • 5.7. nakon projekcije: Stampedo
  • 6.7. nakon projekcije: LaPaPa
  • 7.7. u 21 sat: Max Juričić i Ljetno kino

 Planinarski dom “Matija Filjak”

ZABAVNI PROGRAM:

  • 6.7. u 19.30 satiFILMSKI KVIZ s Moranom Zibar – Otvoreno prvenstvo svemira u poznavanju filmske umjetnosti

 Planinarski dom “Matija Filjak”

Ulaz na projekcije je besplatan! Program je organiziran u suradnji s Motovun film festivalom, Hrvatskim domom Petrinja, HPD-om “Zrin”, Turističkom zajednicom Grada Petrinje i Gradom Petrinja.

Svi finalisti Otvorenog prvenstva svemira imaju osiguran hostelski smještaj u Ekološkom centru – Vrata Zrinske gore!

Ideja za vikend izlet – posjetite Hrastovačku goru

Tražite li mjesto u blizini Zagreba gdje možete uživati u prirodi i zdravoj rekreaciji a da nije stalna gužva kao na popularnoj Medvednici? Dođite u Petrinju do koje imate 45 minuta vožnje automobilom, parkirajte se u blizini označenih staza, te krenite do Cepeliša do kojeg na 415 m vode markirane planinarske staze, a na vrhu se nalazi planinarski dom Matija Filjak. Jedna od staza s polazištem iz sela Hrastovica, vodi pokraj skijališta Vrelo koje je omiljeno okupljalište mještana. Preporuka – popnite se na predivan 17-metarski vidikovac s kojeg se pogled pruža sve do Zagreba.

Hrastovačka gora čiji se obronci spuštaju do samoga grada, sjeverozapadni je izdanak Zrinske gore, jedne od najbogatijih regija po zalihama pitke vode i kestenovim šumama u Jugoistočnoj Europi. Do najvišeg vrha na 415 m gdje se nalazi Planinarski dom ‘Matija Filjak’, vode markirane planinarske staze.

Osim prirodnih ljepota, na gori susrećemo materijalne ostatke iz povijesti starog grada Hrastovice, crkve sv. Duha i Franjevačkog samostana koji svjedoče o minulim vremenima. Na gori se mogu pronaći zanimljive sedimentne tvorevine poput Bijelih stijena i nekolicine napuštenih kamenoloma gdje su vidljive okamine školjkaša, crvenih algi, kolonija gljiva, koralja i ježinaca, odnosno životinjski svijet nekadašnjeg Panonskog mora.

INFORMACIJE I REZERVACIJE ZA CINEHILL 📞 091/155-6561

Vidimo se u Petrinji!

FACEBOOK EVENT CINEHILL PETRINJA

Turistička zajednica grada Petrinje

Facebook

Instagram Visit Petrinja

Fotografije: Arhiv uredništva, i TZG Petrinja