Ljekovita priroda, čudesna imanja, distanca.. može li bolje za jesenski izlet

Ovdje ćete pronaći davno izgubljeni dječji raj, epidemiološki ste dovoljno van gužve i na pristojnoj distanci od ljudi a dovoljno blizu uz svoje najmilije da provedete krasan vikend..

Treba li nam danas u vremenu sveopće neizvjesnosti planiranja putovanja, nekakav skupi hotel, egzotična destinacija, luksuzni smještaj? Možda u neko dogledno vrijeme, no zasad bi se zadovoljili i starom dobrom prirodom koja vas čeka poput vjernog prijatelja u teškim i nesigurnim vremenima kad je dobro čuvati novac, a svejedno uživati negdje. I to na kakvim lokacijama! Ni ne znamo koliko je ljepote skriveno oko nas.

foto: Vila Bilogore

Jesen je vrijeme kada se pojavi potreba za punjenjem baterija u nekoj zelenoj oazi, recimo jahanju konja ili bicikliranju kroz veličanstveni spektar jesenjih boja, pa je vrijeme da vas odvedemo na jednu skrivenu intrigantnu destinaciju koja je relativno blizu Zagrebu a ipak dovoljno daleko. Zeleni predjeli ovdje su istkali nezaboravne prizore ljepote  u kome uživaju posjetitelji željni mira, tišine i  potpunog odmora od stresne gradske  svakodnevnice.

foto: Na malenom brijegu

Ova županija puna magičnih predjela koja je na malo više od jednog sata automobilom udaljena od Zagreba, bogata je ponudom brojnih seoskih gospodarstava i tradicijskih objekata, u kojima su se sretno ispreplele ljepota ruralne baštine sa bogatom ponudom autentične gastronomije. Iznenadit će vas ponudom ukusnih, sadržajem bogatih, zanimljivih i ljekovitih seoskih proizvoda. Mističnih kuća koje pričaju nevjerojatnu priču.

vinarija Coner

Tako blizu a tako daleko od gužvi i gradskog stresa,  provesti vikend u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji je savršeno rješenje za sve koji traže nešto drugačije od tipičnog odmora. Predstavljamo danas prvih pet lokacija za savršeni jesenski izlet a u idućim člancima ćemo ih predstaviti još!

PRVIH PET LOKACIJA ZA SAVRŠEN IZLET

VILA BILOGORE – JEDNO OD NAJLJEPŠIH KONTINENTALNIH IZLETIŠTA

Ovaj dragulj turističke ponude Bjelovarsko – bilogorske županije,  Vila Bilogore, zahvaljujući  marljivom ulaganju u restauraciju i obnovu od 2008, uz puno truda, rada ali i ljubavi, postala je meka za sve hedoniste i ljubitelje uživanja u jedinstvenoj prirodi i ponudi tradicionalnih domaćih specijaliteta karakterističnih za ove krajeve. Vila Bilogore, sačuvana u svom izvornom izgledu, zajedno sa šumom i livadama koje je okružuju, kao i gastronomskom ponudom nudi Vam neponovljiv i autentičan ugođaj. Više o  ruralnoj ljepotici.

Kontakt informacije:  Mala Dapčevica, Grubišno Polje, e-mail: [email protected], mob: +385 (99) 660 8113

OPG MATEJ KOVAČEVIĆ

Krenete li putem Daruvarske vinske ceste naići ćete na ovaj OPG koji uz svoju vinoteku sadrži 1 etno dvokrevetnu sobu i etno apartman za dvije osobe. U objektu mogu boraviti i gosti s kućnim ljubimcima. Uz uslugu smještaja objekt pruža mogućnost degustacije/kušanja vlastitog vina i sudjelovanja u sezonskim poslovima.

foto: OPG Kovačević

Na gospodarstvu, uređenom u tradicionalnom stilu slavonskih vinogradara, pružaju se usluge seoskog turizma: uz prethodnu najavu organiziraju se prigodne proslave, ručkovi ili večernja druženja. Obitelj Kovačević ima dugogodišnju tradiciju u bavljenju vinogradarstvom i vinarstvom koja se prenosi iz generacije na generaciju i na taj način se nastavlja.

foto: OPG Kovačević

OPG Kovačević pronađite na adresi Franje Kuhača 49, Daruvar, naručite se na mob: +385 99 578 1927, ili na mail: [email protected].
Kontakt osoba: Ljiljana Kovačević.

IZLETIŠTE VINIA

Vinarija i izletište VINIA se sastoji od vinarije u kojoj možete kušati vina iz domaće proizvodnje, dva ugostiteljska objekta u kojima se organiziraju sve vrste svečanih proslava, edukacijske dvorane namijenjene različitim seminarima te rođendaonice za one najmlađe.
U sklopu izletišta nalazi se igralište za djecu opremljeno prema najnovijim standardima.
U sklopu ovog  izletišta nalazi se i objekt sa smještajnim kapacitetima u kojem se nalazi 5 dvokrevetnih soba kategorije 4 sunca (zvijezdice), koje su većinom opremljene masažnim kadama, LCD televizorima, minibarom, klima uređajima te imaju vlastitu terasu sa pogledom na pitome bilogorske pejzaže.

foto; Štefan Brajković

Izletište i vinotočje “Vinia” nalazi se na Obiteljskom gospodarstvu Šapić, u malom mjestu Puričani, samo 2 km od grada Bjelovara u smjeru Đurđevca, u srcu Bilogore koja je prostor neotkrivene i netaknute prirode i pravo novo otkriće za izletnike i turiste.

Uz Puričane se prostiru vinogradi gdje možete uživati u panoramskom pogledu koji se pruža na Bjelovar i zelene šume bjelovarsko-bilogorskog kraja. Boravkom na ovom obiteljskom imanju nalazite se u blizini grada, a opet ste dovoljno daleko da osjetite atmosferu seoskog života i uživate u prekrasnoj prirodi i svježem zraku.

foto: Saša Šapić

Od ranog proljeća do kasne jeseni gosti mogu uživati u dvorištu ispod velikog oraha, a ljubitelji konja i jahanja mogu uživati i s šest konja koji se nalaze na imanju.

Izletište i vinotočje “Vinia”
Puričani 40, 43000 Bjelovar
Tel: 043/636-206
Fax: 043/236-996
Mob: 091/484-7300
Mail: [email protected]

VINARIJA-RESTORAN-IZLETIŠTE CONER

Na spoju vinorodnih brežuljaka i bukovih šuma s plodnom ravnicom kojom teče rijeka Drava, oplemenjuju ju hrastove prašume i nadaleko poznati Peski, pozivamo Vas da se opustite i uživate u trenutku koji će Vam ostati trajna uspomena.

Tradicionalna jela bilogorskog kraja pripremljena su na ekskluzivan i suvremen način, od namirnica proizvedenih na našem imanju na Bilogori ili seoskim gospodarstvima u okolici. Sve što mogu, uključujući ručno proizvedenu tjesteninu, serviraju domaće. Uz jela s karte, u ponudi su specijaliteti s ražnja, roštilja i iz krušne peći.

Bilogorska su vina lagana, pitka i aromatična, s dobrim omjerom kiselina odnosno šećera i alkohola. Od siječnja 2017 nude  smještaj u pet soba i tri apartmana s ukupno 24 ležaja.

Bilogora i okolica obiluju biljnim i životinjskim svijetom, te kulturnim sadržajima. Možete se baviti lovom, ribolovom, jahanjem, sudjelovati u zabavnim kulturno-povijesnim manifestacijama, obići Bilogorsku vinsku cestu, posjetiti lječilišta s termalnom vodom, umjetničke galerije, stare utvrde, arheološka nalazišta.

Igrališta, šetnice, piknik livade, vidikovci, biciklističke i pješačke staze, osvježit će Vas i ispuniti energijom.

foto: Vinarija Coner

Kontakt:

Jabučeta 12, 43 203 Kapela
Tel.:+385 (43) 269022
mob: +385 (0) 911211277
[email protected]
www.vinarija-coner.hr

IZLETIŠTE NA MALENOM BRIJEGU

Agroturizam “Na Malenom brijegu” nalazi se na vrhovima Bilogore, u malom selu Ribnjačka. Gospodarstvo se rasprostire na 15-ak hektara površine. Osnovna djelatnost je uzgoj toplokrvnih konja, ali tu su još ovce pasmine Romanovska, najplodnija svjetska pasmina, razna domaća perad i kućni ljubimci.

Mješavine bijelih te crnih plemenitih sorti grožđa daju interesantno vino koje uz domaću kuhinju krijepi dušu i tijelo. Razno mirisno povrće iz bakinog vrta, kao salata ili zimnica, podsjećaju na zaboravljene okuse. Selo okruženo šumovitim brežuljcima i šarolikim poljoprivrednim parcelama kao da je preslikano iz  kakve slikovite priče.

Gostima se nudi smještaj u ruralnoj kući za odmor Bakinoj vikendici sa dva balkona te ostakljenim dnevnim boravkom sa kojih se pruža predivan pogled, te u sobi u seoskom domaćinstvu sa duplim krevetom i privatnom terasom.  Osnovna djelatnost na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu je uzgoj konja. Sedam prekrasnih jahačkih konja oduševljavaju sve generacije posjetitelja. Bilo da ste početnici ili iskusni jahači, ili jednostavno ih želite promatrati na pašnjacima, slobodne i nesputane, doživljaj će biti čudesan u svakom smislu.

POSEBNI TURISTIČKI PROGRAMI – POTRAGA ZA BLAGOM DIVOVA

Kako bi vam boravak na Malenom brijegu učinili što zabavnijim i zanimljivijim, vlasnici nude nekoliko programa turističke animacije kao što je besplatan program “Život na selu” gdje se možete slobodno uključiti u sve svakodnevne poslove na gospodarstvu-od brige o životinjama do pripreme hrane. Program Skriveno blago Bilogorskih divova – veda vodi vas u svijet mitskih bića Bilogore i potragu za njihovim skrivenim blagom. Šetnja, vožnja traktorom ili biciklima, jahanje označenim stazama kroz šumu, livade, uz potoke samostalno ili u pratnji licenciranog turističkog vodiča, zaokružiti će dojam potpunog doživljaja.

Kontakt: selo Ribnjačka 84, 43273 Bulinac, općina Velika Pisanica
tel: 043/874-324, 098/788-197, [email protected]
www.namalenombrijegu.hr

fotografije preuzete: www.na malenom brijegu

Kako svi objekti pripremaju hranu pripremljenu po tradicionalnim domaćim recepturama, uz obilje svježih domaćih namirnica, uputno bi bilo nazvati i naručiti se prije dolaska.
Želimo vam ugodan odmor i relaksaciju na bajkovitim brežuljcima Bjelovarsko – bilogorske županije ove jeseni!

Naslovna fotografija: Vila Bilogore

Informacije o seoskim domaćinstvima potražite na: www.tzbbz.hr, čekamo vas!