Top 5 antikvarnih poslastica za istinske bibliofile

Antikvarne knjige ponovno dolaze u modu. O popularnosti antikvarnih knjiga svjedoče ne samo razne izložbe te mali antikvarijati u kojima bibliofili svoje knjige pronalaze, već i velike platforme za prodaju knjiga poput Amazona i AbeBooks.

Odlučili smo za sve bibliofile i knjigoljupce napraviti izbor od nekoliko moćnih bibliofilskih izdanja iz naše Škrinjice s blagom  na koju smo posebno ponosni. Nađe se u našoj škrinjici svega: od prvih izdanja, rijetkih izdanja, izdanja s potpisom do faksimila i reprinta, starih grafika kao i hrvatskih autora u prijevodima.

Pogledajte naša bibliofilska izdanja Janka Polića Kamova, Vladimira Nabokova, Thomasa Manna..

Rudyard Kipling: Kako je deva stekla grbu i druge priče, 1923.

Ovo rijetko izdanje knjige Kako je deva stekla grbu i druge priće Rudyarda Kiplinga, prekrasno je izdanje iz 1923. godineu izdanju Naklade St. Kugli s autorovim ilustracijama.

Janko Polić Kamov: Ištipana Hartija, PRVO IZDANJE, 1907.

Ištipana hartija je, uz Psovku, jedna od dvije autorove zbirke pjesama objavljene za njegova kratkog života. Radi se o prvom izdanju ove zbirke pjesama koje je jako rijetko u ponudi.

Janko Polić Kamov: Na rođenoj grudi, PRVO IZDANJE, 1907.

Iznimno rijetko prvo izdanje u autorovoj nakladi.

Thomas Mann: Doctor Faustus, 1948.

Doktor Faustus prvi je put objavljen 1947. godine u Stockholmu. Ovo je prvo američko izdanje iz 1948. godine u prijevodu H. T. Lowe-Portera. Knjiga sadrži vlastoručni potpis autora crnim perom na dan 24.10.1949. godine. Rijetko se koji antikvarijat, kao i privatna zbirka u Hrvatskoj može pohvaliti knjigom s potpisom velikog Thomasa Manna.

Vladimir Nabokov: Priglašenie na kazn’, 1964.

Drugo, veoma rijetko, francusko izdanje romana Poziv na smaknuće na ruskom (ćirilica). Roman Poziv na smaknuće prvi je put izdan u ruskom časopisu Suvremeni zapisi krajem 1935. i početkom 1936. godine, a potom je objavljen u Parizu 1938. godine na ruskom, na ćirilici.

 

S prvim danima proljeća, svratite po svoje književne poslastice, jer nema ljepšeg već se izgubiti u prirodi negdje i čitati, otplutati od stvarnosti daleko sa svojim junacima i ući u neke druge svjetove. Daleko od loših vijesti, gužvi, nemira i nevolja, knjiga je oduvijek bila najbolji lijek. Dođite, imamo recept! 

Fotografije: Pixabay.com, antikvarijat Studio

Online narudžbe: antikvarijat-studio.hr

Facebook

Kontakt