Marko Polo 2019 – dodjela nagrada za najbolje turističke putopise

I ove godine udruženje FIJET HRVATSKA i ZBOR TURISTIČKIH NOVINARA HND-a, organizira  tradicionalnu svečanu dodjelu nagrade za najbolje turističke  putopise domaćim  i inozemnim novinarima, koja će se održati  12.prosinca (četvrtak), 2019  u Hrvatskom novinarskom društvu,  s početkom u 10:00 sati.

Međunarodna FIJET delegacija, s predsjednicom hrvatskog FIJET-a Tinom Eterović Čubrilo i Generalnom tajnicom Marijanom Rebić, na prijemu kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u prosincu 2018.

Ocjenjivački odbor Marka Pola za 2019:

Radna grupa za pripremu programa „Marko Polo- svečana dodjela nagrada za najbolje turističke putopise i reportaže“ u sastavu  Tina Čubrilo, Ante Gavranović, Amelia Tomašević i Marijana Rebić  usvojili su  prijedlog imenovanja Ocjenjivačkog odbora u  sastavu:

ANTE GAVRANOVIĆ, Predsjednik

HRVOJE ZOVKO,  HND

ANITA ŽUVELA, EXPLORE CROATIA, Fijet Hrvatska

Za zamjenika članala FIJET-a i/ili HND, imenovana je Jadranka Rilović.

Natječaj je objavljen na stranici HND, te putem elektronske medijske mreže Fijeta,  bio je aktivan do zaključno 15. studenog 2019. Prikupljene su individualne kandidature i kandidature članova Fijeta ili drugih  tijela, te dostavljene  Predsjedniku Ocjenjivačkog odbora na razmatranje i prijedloga i usvajanje.

NAGRADA MARKO POLO – PROMOCIJA TURISTIČKE REPORTAŽE I NAJBOLJEG PUTOPISA NA TEMU HRVATSKE

Riječ je o projektu koji promovira turističku reportažu, a pokrenuo ga je 2010. godine FIJET Hrvatska na čelu s predsjednicom FIJET HRVATSKA i potpredsjednicom Međunarodnog udruženja, Tinom Eterović Čubrilo u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva.

Detalj s dodjele Marko Polo nagrada 2017., godine

Svake godine statuom Marko Polo nagrađuje se domaći novinar za najbolji putopis iz Hrvatske te strani novinar (član FIJET-a) za najbolju reportažu o zemlji domaćinu međunarodnoga kongresa FIJET-a (Međunarodna udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu) prethodne godine. Posebna priznanja dodjeljuju se i za reportaže koje posebno promoviraju pojedine hrvatske krajeve, vrijednosti i ljude te suradnju turističkih novinara putopisaca i profesionalaca u kreiranju novih turističkih sadržaja.

Cilj nagrade je poticati turističke profesionalce da putopisne priče „koriste kao gotov proizvod“ za novi sadržaj za turističku ponudu i motiv dolaska gostiju.

Veselimo  se Vašem dolasku i  druženju  s članovima Fijet-a iz inozemstva, kao i  ovogodišnjim dobitnicima vrijednih priznanja koji će biti objavljeni nakon tradicionalne svečane dodjele u Hrvatskom novinarskom društvu.