Posjetite najslađi božićni grad – Advent u Daruvaru

Posjetite Advent u Daruvaru ispunjen tradicionalnim ritualima, okićenim ulicama, mirisima domaćih kolača i kuhanog vina, uživajte zajedno s nama u zimskoj idili, dobrim djelima, darivanju, duhovnim i zabavnim pjesmama i gostoljubivim domaćinima.

foto: Ratko Vuković

Advent u Daruvaru započeo je 30. studenog 2019. godine u 18:00 sati paljenjem prve adventske svijeće na središnjem gradskom trgu uz duhovne pjesme, kuhano vino i čaj.

U danima do Božićnih blagdana skoro svakodnevno će se odvijati prigodna kulturno-zabavna događanja kao što su kreativne radionice, druženje Svetog Nikole s djecom, koncerti, kazališne predstave, izložbe, dolazak Djeda Božićnjaka i darivanja mališana.

foto: Pixabay.com

Središte adventskih zbivanja je Božićni sajam smješten na bogato ukrašenom južnom dijelu Trga kralja Tomislava. Od 18. do 24. prosinca očekuju vas štandovi prepuni rukotvorina, suvenira, kolača, domaćih proizvoda, ukusne kotlovine, kuhanog vina i kuhanog piva. Ne morate se plašiti zime uz grijane „otoke“ za posjetitelje i svirku uživo svaku večer Božićnog sajma za vaše dobro raspoloženje.

A poželite li ostati u Daruvaru i nakon božićnih blagdana nema problema. Najbolji wellness uz savršenu zimsku scenografiju, priuštit će vam nezaboravne trenutke relaksacije, okrijepe i odmora od godine koja je na odlasku. U Daruvaru se možete razmaziti ljekovitim wellness tretmanima, zaželjeti želju i baciti novčić u Ivanovo vrelo, prošetati čarobnom Rimskom park šumom, i doznati zašto su u ovim toplicama svoju oazu mira i relaksacije koristili i rimski carevi..

foto: Darurvarske toplice

Nekoliko razloga zašto posjetiti Daruvar:

Kao što smo spomenuli – jer imaju izvrsne toplice i vrhunsku wellness ponudu i to u centru grada

Zato jer se tamo proizvodi odlično pivo

Zato jer je okolica čista magija, i savršena je za planinarenje, šetnje, bicikliranje ili jahanje

Zato jer ćete uživati u specijalitetima gastronomske brižno čuvane tradicije, a tek vinske ceste..

Zato jer se u blizini nalazi jedan od najljepših parkova prirode u Hrvatskoj

i još puno, puno toga..

dvorac Janković

Sve informacije:

www.visitdaruvar.hr

 Facebook VisitDaruvar

Fotografije: Predrag Uskoković, Ratko Vuković, Damir Bakarić, arhiva TZG Daruvar