Daruvarski listopad nikad bogatiji

Izložbe sireva, koncerti, cvjetni sajam, vožnja biciklom, posjeta dvorcu Janković..sve to i više od toga očekuje vas ovog  toplog listopada u Daruvaru, najljepše uređenom malom gradu Hrvatske. Zaželite li se daška francuske romantike, francuski filmovi su aktualni još samo dva dana pa požurite po svoju projekciju, ne bi li upotpunili doživljaj a mi donosimo kratak raspored brojnih događanja u Daruvaru ovaj mjesec:

foto: Ratko Vuković

SVAKE SRIJEDE OD 2. DO 16. LISTOPADA U KINO DVORANI „30.SVIBNJA“ à RENDEZ-VOUS AU CINÉMA- FRANCUSKI FILMOVI U KINO MREŽI – još samo tri dana

Peti Rendez-vous au cinéma donosi francuski filmski duh u Art-kino od 2. do 16. listopada. Na repertoaru će se naći za svakoga po nešto – od filmskih klasika do suvremene animacije. Filmovi se prikazuje u sklopu 5. Rendez-vous au cinéma te u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom. Cijena ulaznice je 10 kuna.

19.10. SVI NA DARUVARSKI JESENSKI CVJETNI SAJAM

U organizaciji Grada Daruvara i TZ Daruvar-Papuk 19. listopada, od 9 do 17 sati, Dvorski perivoj u Daruvaru ispunit će brojni uzgajivači cvijeća, ukrasnog, aromatičnog i začinskog bilja i domaćih proizvoda. Obzirom da uskoro počinje sezona sadnje ukrasnog grmlja i drveća i priprema biljaka za zimsko mirovanje, pozivamo vas da posjetite Daruvarski jesenski cvjetni sajam i počastite se novim biljkama i savjetima od iskusnih uzgajivača. Povedite i svoje mališane na facepaiting ili razne kreativne radionice u organizaciji Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar. Za sve posjetitelje, pića i hrane neće nedostajati.

25.10. dođite na DARFEST 2019. – festival zabavne glazbe

DarFest je tradicionalan i jedan od rijetkih festivala autorskih skladbi, natjecanje mladih talentiranih pjevača amatera s područja cijele Hrvatske i inozemstva. Festival, na kojemu su glazbenu karijeru započele neke od naših estradnih zvijezda, ove godine održava se 25. listopada u Kino dvorani „30. svibnja“ s početkom u 20:00 sati. Na festivalu će ispred prosudbene komisije i uvijek brojne publike biti izvedene odabrane autorske skladbe pristigle na natječaj, a samo najbolji će osvojiti bogate nagrade. Ove godine gost i član žirija je Goran Karan. Više na:  www.pou-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr.

26.10. Posjetite 14. DANE HRVATSKIH SIREVA

Četrnaestu godinu za redom Udruga – hrvatske male mljekare s primarnom zadaćom promoviranja domaćih, kvalitetnih i autohtonih proizvoda, okuplja svoje članice udruge 26. i 27. listopada u Daruvaru. Ove godine domaćin „14. dana hrvatskih sireva“ je Biogal sirana uz potporu Grada Daruvara i TZ Daruvar-Papuk. Pozivamo vas na izložbu sireva i ostalih proizvoda izlagača, članica Udruge – hrvatske male mljekare koje će se održati u Dvorcu Janković, 26. listopada od 17:00 do 19:00 sati. Ulaz slobodan.

foto: Sirana Biogal

29.10.2019. proslavimo 110. ROĐENDAN BRUNE BJELINSKOG

U organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, a u čast i na spomen jednog od najznačajnijih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća po kojemu je škola i nazvana, 29. listopada će biti održan koncert kojim će se proslaviti 110. godina od njegova rođenja. Slavljenički koncert pod nazivom „Muzika za djecu“ održat će se u Kino dvorani „30.svibnja“ s početkom u 10 sati, a ulaz je slobodan.

Što vas još očekuje u Daruvaru kroz listopad:

RENT A BIKE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI DARUVAR-PAPUK

foto: Predrag Uskoković

Ljepšim vremenskim prilikama započela je sezona iznajmljivanja bicikala u Turističkom uredu na Trgu kralja Tomislava 12 u Daruvaru. Iznajmljivanje bicikala turistima i gostima grada vrši se u radno vrijeme Turističkog ureda uz predočenje identifikacijske isprave i obaveznog ispunjavanja Izjave o korištenju.

NAJAM ELEKTRIČNIH BICIKALA

U gradu Daruvaru se nalaze 3 električna bicikla za najam, a u Općini Sirač 2 električna bicikla za najam koja su postavljena na stanicama. Bicikli se mogu iznajmiti 0-24h, cijena najma je 10 kn/sat, 50 kn/ 6 sati, a svako prekoračenje se naplaćuje dodatnih 10kn/sat. Sustavi automatskog iznajmljivanja bicikala, tzv. bike-sharing, po uzoru na mnoge svjetske destinacije, rezultat su nastojanja da se korisnicima omogući brz i jednostavan način korištenja bicikla, unapređenju razine usluge i ponude destinacije.  Za sva dodatna pitanja o najmu električnih bicikala možete nazvati Turistički ured Daruvar na broj telefona 043/331-382 ili doći osobno u Turistički ured Daruvar, Trg kralja Tomislava 12.

DVORAC GROFA JANKOVIĆA

Posjetite Dvorac Janković subotom od 09:30 do 13:00 sati (18.05.-26.10.2019.) uz stručno vodstvo licenciranog turističkog vodiča te iz nove suvenirnice u Dvorcu ponesite sa sobom uspomenu iz Daruvara. Za posjete Dvorcu ostalim danima potrebna je prethodna najava na: 099/493 6112, [email protected]

Više na www.visitdaruvar.hr

Vidimo se u Daruvaru! 

fotografije: Predrag Uskoković, Ratko Vuković, sirana Biogal, arhiv TZ Daruvar – Papuk, naslovna fotografija Pixabay.com

www.facebook.com