Daruvarski listopad nikad bogatiji - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Događanja/najave Daruvarski listopad nikad bogatiji

  Daruvarski listopad nikad bogatiji

  Izložbe sireva, koncerti, cvjetni sajam, vožnja biciklom, posjeta dvorcu Janković..sve to i više od toga očekuje vas ovog  toplog listopada u Daruvaru, najljepše uređenom malom gradu Hrvatske. Zaželite li se daška francuske romantike, francuski filmovi su aktualni još samo dva dana pa požurite po svoju projekciju, ne bi li upotpunili doživljaj a mi donosimo kratak raspored brojnih događanja u Daruvaru ovaj mjesec:

  foto: Ratko Vuković

  SVAKE SRIJEDE OD 2. DO 16. LISTOPADA U KINO DVORANI „30.SVIBNJA“ à RENDEZ-VOUS AU CINÉMA- FRANCUSKI FILMOVI U KINO MREŽI – još samo tri dana

  Peti Rendez-vous au cinéma donosi francuski filmski duh u Art-kino od 2. do 16. listopada. Na repertoaru će se naći za svakoga po nešto – od filmskih klasika do suvremene animacije. Filmovi se prikazuje u sklopu 5. Rendez-vous au cinéma te u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom. Cijena ulaznice je 10 kuna.

  19.10. SVI NA DARUVARSKI JESENSKI CVJETNI SAJAM

  U organizaciji Grada Daruvara i TZ Daruvar-Papuk 19. listopada, od 9 do 17 sati, Dvorski perivoj u Daruvaru ispunit će brojni uzgajivači cvijeća, ukrasnog, aromatičnog i začinskog bilja i domaćih proizvoda. Obzirom da uskoro počinje sezona sadnje ukrasnog grmlja i drveća i priprema biljaka za zimsko mirovanje, pozivamo vas da posjetite Daruvarski jesenski cvjetni sajam i počastite se novim biljkama i savjetima od iskusnih uzgajivača. Povedite i svoje mališane na facepaiting ili razne kreativne radionice u organizaciji Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar. Za sve posjetitelje, pića i hrane neće nedostajati.

  25.10. dođite na DARFEST 2019. – festival zabavne glazbe

  DarFest je tradicionalan i jedan od rijetkih festivala autorskih skladbi, natjecanje mladih talentiranih pjevača amatera s područja cijele Hrvatske i inozemstva. Festival, na kojemu su glazbenu karijeru započele neke od naših estradnih zvijezda, ove godine održava se 25. listopada u Kino dvorani „30. svibnja“ s početkom u 20:00 sati. Na festivalu će ispred prosudbene komisije i uvijek brojne publike biti izvedene odabrane autorske skladbe pristigle na natječaj, a samo najbolji će osvojiti bogate nagrade. Ove godine gost i član žirija je Goran Karan. Više na:  www.pou-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr.

  26.10. Posjetite 14. DANE HRVATSKIH SIREVA

  Četrnaestu godinu za redom Udruga – hrvatske male mljekare s primarnom zadaćom promoviranja domaćih, kvalitetnih i autohtonih proizvoda, okuplja svoje članice udruge 26. i 27. listopada u Daruvaru. Ove godine domaćin „14. dana hrvatskih sireva“ je Biogal sirana uz potporu Grada Daruvara i TZ Daruvar-Papuk. Pozivamo vas na izložbu sireva i ostalih proizvoda izlagača, članica Udruge – hrvatske male mljekare koje će se održati u Dvorcu Janković, 26. listopada od 17:00 do 19:00 sati. Ulaz slobodan.

  foto: Sirana Biogal

  29.10.2019. proslavimo 110. ROĐENDAN BRUNE BJELINSKOG

  U organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, a u čast i na spomen jednog od najznačajnijih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća po kojemu je škola i nazvana, 29. listopada će biti održan koncert kojim će se proslaviti 110. godina od njegova rođenja. Slavljenički koncert pod nazivom „Muzika za djecu“ održat će se u Kino dvorani „30.svibnja“ s početkom u 10 sati, a ulaz je slobodan.

  Što vas još očekuje u Daruvaru kroz listopad:

  RENT A BIKE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI DARUVAR-PAPUK

  foto: Predrag Uskoković

  Ljepšim vremenskim prilikama započela je sezona iznajmljivanja bicikala u Turističkom uredu na Trgu kralja Tomislava 12 u Daruvaru. Iznajmljivanje bicikala turistima i gostima grada vrši se u radno vrijeme Turističkog ureda uz predočenje identifikacijske isprave i obaveznog ispunjavanja Izjave o korištenju.

  NAJAM ELEKTRIČNIH BICIKALA

  U gradu Daruvaru se nalaze 3 električna bicikla za najam, a u Općini Sirač 2 električna bicikla za najam koja su postavljena na stanicama. Bicikli se mogu iznajmiti 0-24h, cijena najma je 10 kn/sat, 50 kn/ 6 sati, a svako prekoračenje se naplaćuje dodatnih 10kn/sat. Sustavi automatskog iznajmljivanja bicikala, tzv. bike-sharing, po uzoru na mnoge svjetske destinacije, rezultat su nastojanja da se korisnicima omogući brz i jednostavan način korištenja bicikla, unapređenju razine usluge i ponude destinacije.  Za sva dodatna pitanja o najmu električnih bicikala možete nazvati Turistički ured Daruvar na broj telefona 043/331-382 ili doći osobno u Turistički ured Daruvar, Trg kralja Tomislava 12.

  DVORAC GROFA JANKOVIĆA

  Posjetite Dvorac Janković subotom od 09:30 do 13:00 sati (18.05.-26.10.2019.) uz stručno vodstvo licenciranog turističkog vodiča te iz nove suvenirnice u Dvorcu ponesite sa sobom uspomenu iz Daruvara. Za posjete Dvorcu ostalim danima potrebna je prethodna najava na: 099/493 6112, [email protected]

  Više na www.visitdaruvar.hr

  Vidimo se u Daruvaru! 

  fotografije: Predrag Uskoković, Ratko Vuković, sirana Biogal, arhiv TZ Daruvar – Papuk, naslovna fotografija Pixabay.com

  www.facebook.com

  PRATITE NAS

  1,332InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Bajkovit grad satkan od legendi

  Kome Ludbreg duguje ime? Kome Ludbreg duguje svoje ime vjerojatno nikada nećemo pouzdano ustanoviti, no uz novi početak nekadašnjeg rimskog naselja - Castrum Iovia, vezane...