Kamo na wellness?

Zina poziva na uživanje u wellness čaroliji.  Blagodati wellnessa su brojne i medicinski dokazane a najvažnija od njih je poboljšanje imuniteta – tako barem kažu vrsni poznavatelji.

Naša preporuka – izaberite Zagorje  kao mjesto gdje ćete se dobro odmoriti i napuniti istrošene baterije. Od bazena s termalnom vodom, preko wellness i SPA ponude do restorana s domaćim specijalitetima.. Pred vama je u svakom slučaju slatki izbor, jer koji god smještaj izaberete, ispast će savršen.

Zagorje se u izboru i odabiru wellness ponude, nametnulo kao lider kontinentalnog turizma. Svjedoče tome i višegodišnja priznanja struke. I ove godine Zagorju je otišlo nekoliko nagrada- Nagradu za najbolji mali obiteljski hotel dobio je Hotel & restaurant “SE-MI” iz Velikog Trgovišća, dok je u finalu za istu nagradu bila i Vill Magdalena iz Krapinskih Toplica. Najboljim wellness hotelom proglašen je Hotel Well iz Tuheljskih Toplica, dok je najbolje lječilište/spa Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Zdravstveni turizam uz sjajnu wellness ponudu, odličan je mamac za odabir Zagorja kao destinacije u kojoj ćete odmoriti i izliječiti duh i tijelo a mi u ovom kratkom vodiču donosimo nekoliko wellness ideja za jesen i zimu:

Bluesun hotel Kaj

Ako ste naumili istraživati Hrvatskoj zagorje, onda je Bluesun hotel Kaj odličan izbor. Velika prednost mu je i to što je smješten u Mariji Bistrici, najpoznatijem hrvatskom svetištu, ali i mjestu poznatom po raznim znamenitostima koje svakako treba obići. Iz Marije Bistrice jednostavno je stići u svaki kutak Hrvatskog zagorja.

Vila Magdalena 

Ovaj mali hotel vrlo lako bi vam mogao prirasti srcu, posebno ako ste romantične duše i želite provesti nezaboravne dane s voljenom osobom kombinirajući wellness, masaže i gurmanske delicije kreativne zagorske kuhinje upotpunjene elementima francuske i talijanske kuhinje. Naravno, osim romantičnih gostiju, u Villi Magdaleni će uživati i oni koji se žele osloboditi svakodnevnog stresa, opustiti u ljekovitoj termalnoj vodi i svemu tome dodati malo aktivnih sadržaja poput vožnje biciklom, pješačenja ili čak golfa. Darujte si romantiku u Zagorju

Toplice hotel

 

U zelenoj dolini na čak četiri izvora ljekovite termalne vode smjestile su se Krapinske toplice, mjesto uživanja, opuštanja, zdravlja i aktivnog odmora. Naravno, ne nužno tim redom. Svatko će pronaći i pratiti neki svoj unutarnji tempo. U Hotelu Toplice vas očekuju moderno uređene sobe iz kojih vas hodnici vode prema unutarnjem bazenu s termalnom vodom, saunama, fitness dvorana, medicinskim masažama. Kad ogladnite, uživajte u pansionskom ili a la carte restoranu.

Terme Tuhelj

Terme Tuhelj, najveći kupališni i wellness centar u Hrvatskoj, nalaze se u Tuheljskim toplicama. Moderno uređeni hotel Well nudi raznoliku ponudu wellness i fitness programa, gastronomskih užitaka te programa za animaciju djece kako bi se roditelji tijekom odmora malo odmorili. U svim sobama je besplatni Wi-Fi, klima, LED TV i moderni namještaj te umjetnička djela najpoznatije zagorske slikarice i kiparice Mirjane Drempetić Hanžić Smolić. Tu je i turbozabavan kompleks bazena Vodeni planet, kupanje u termalnoj vodi. A Hotel Well Termi Tuhelj, je  proglašen na Danima hrvatskog turizma najboljim Wellness hotelom u Hrvatskoj pa i to možda doprinese lakšem odabiru.

Terme Jezerčica

foto: Darko Gorenak

Hotel Terme Jezerčica nalazi se u srcu Hrvatskog zagorja, u Donjoj Stubici, na izvoru prirodne ljekovite vode. Aktualni slogan «Tako blizu, a dovoljno daleko» odlično opisuje sve ono što vas očekuje u ovim sve popularnijim termama. Uz wellness i gastro ponudu te osam bazena u Jezerčici ćete pronaći pregršt atraktivnih razloga za aktivni odmor. . Sobe su elegantno uređene i imaju sve što je potrebno za maksimalnu relaksaciju. Nedostajete još samo vi. Potvrda kvalitete ovog objekta stigla je i u obliku priznanja na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma. Terme Jezerčica imaju treći najbolji mali kamp u Hrvatskoj u 2019. godini.

Hotel Matija Gubec

Ovaj ljupki hotel, smješten je u Stubičkim Toplicama na samom izvoru termalne vode poznate po svojim ljekovitim osobinama pogodnima za liječenje raznih povreda, upala mišića, reumatizma i slično. Visoka temperatura na izvoru (43-63°C) te bogati kemijski sastav daju vodi veliku ljekovitost, kvalitetom veoma sličnu onoj poznatih toplica Karlovy Vari, a čije učinke možete iskusiti kupanjem u hotelskom bazenu.

U svojoj dugogodišnjoj tradiciji, hotel se odlikuje vrhunskom uslugom i pružanjem komfora, uz uživanje u gastronomskim delicijama spremljenima po tradicionalnim recepturama. Raspolaže kapacitetom od 220 kreveta u 97 soba, od kojih je svaka opremljena TWC-om, TV-om te posjeduje balkon.

Turistički apartmani Snježna Kraljica 

Smješteni na vršnom dijelu Sljemena uz centralnu planinarsku stazu koja izletnike, znatiželjnije, a uskoro i vas, vodi do Kapelice Majke Božje sljemenske – Kraljice Hrvata i sljemenskih skijaških staza. U sklopu «Snježne kraljice» nalazi se mini wellness s masažnim bazenom i 2 saune i spravama za vježbanje te restoran u kojem možete kušati pomalo zaboravljene domaće specijalitete poput purice s mlincima, bunceka s restanim krumpirom, zagorskim štruklima, „ajngemahtecima“, zlevkama… Najljepši kutak je domaći kutak. Isplati se probati, zar ne?

Više informacija pronađite na:

www.visitzagorje.hr
Facebook

fotografije: Arhiv wellness hotela u Zagorju, arhiva Visit Zagorje, naslovna fotografija Terme Tuhelj