Wow, koje krasote krije moslavački kraj – pogledajte video!

Pogledajte novi promotivni video, inspiriran obilnim ljepotama Kutine i okolice, njenom zagrljaju Lonjskog polja i Trsnog gorja. Scenaristi, naratori, statisti, glumci, većinom su svi Kutinčani te je ovaj video prikazao ne samo prirodne čari, već i kreativnost ljudi iz ovog kraja.

POKLONI SEBI 2 MINUTE LJEPOTE, USPORI, OPUSTI SE..

Što vidjeti kad ste u Kutini?

U Kutinu možete pješice, biciklom ili automobilom, možete istražiti Lonjsko polje jedno od najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europu, ili možete posjetiti Moslavačku goru, drevnu ljepoticu koja krije tajne stare gotovo 500 milijuna godina.
Možete posjetiti brojne vinarije ovog područja, neometano uživati u izdašnoj moslavačkoj trpezi, degustirati koktele i pjenušce od škrleta, a kad ste već tu, posjetite i nekoliko kulturnih atrakcija.

Upoznajte ovaj kraj od tematskih vinskih večera s finom muzikom i nevjerojatnim ambijentom, do ukusne moslavačke trpeze, prirode koja se darežljivo odmotava sa vidikovaca moslavačke gore, pretapajući more zelene i zlatne boje u neodoljivi kolaž boja. Ovo je područje Hrvatske u kojem se u istom danu spajaju totalno otkačene sekvence polja s kravama i konjima koji slobodno trče (ili odmaraju žmirkajući lijeno na posjetitelje na koje su navikli). A biciklističke staze su ravne, mekane, pružajući usput najbolje iskustvo prirodnog “kina na otvorenom”!

Područje je to ravnih polja po kojima se vozite biciklom i kušate fina vina s oznakom zaštićenog zemljopisnog podrijetla a istu večer uživate u jazz koncertu na terasi s pogledom. Upoznajete vina. Kulturu. Ljude. Prirodu. I nevjerojatnu povijest ovog kraja.

Ideja o jesenskom vikendu uopće nije loša. 🙂

Isprobajmo i glasoviti škrlet – nazdravimo jeseni pred nama

Ovdje povijest vinogradarstva seže još od rimskog doba, a dominantnu ponudu vina, čine male serije autohtone sorte Škrlet. Svježe, aromatično vino koje se odlično uklapa u ljetni dan na terasi s pogledom na obronke gore ili vinograda, najljepša je pozivnica za dolazak u ovaj kraj.  Pa iako je ljeto na izmaku, pogled s vinograda je i dalje čudesan.
Vidimo se u Kutini!

Naslovna fotografija: Saša Pjanić 

Korisni linkovi: www.turizam-kutina.hr

www.facebook.com

Dodatne zanimljivosti o Moslavini i Kutini pronađite na poveznicama:

Skoči do Moslavine

vodimo-vas-u-raj-skrivenih-staza

zeleni-odmor-na-osami-sve-trazeniji

Tradicija Kutine i Moslavine

Kušaj opojni škrlet