#WelcomeBack: Vinarija Kabola ponovo otvorena za degustacije

Mjere su popustile, Istra je hrvatska regija koja se tijekom čitavog trajanja epidemije odlično nosi s izazovima, pa je tako i najpoželjnija destinacija za proljetno putovanje pogotovo ako ste vinoljubac koji ne pristaje ne kompromise..

 Istarska županija jedna je od rijetkih covid free zona na svijetu, što je potvrdilo i njezino nedavno skidanje s liste rizičnih područja u Njemačkoj. Nema bolje pozivnice za proljetno putovanje, uoči Uskrsa, kada rastu apetiti za predahom u atraktivnim destinacijama. Dobra je vijest i da je s popuštanjem epidemioloških mjera, poznata istarska vinarija Kabola u Kanadolu pored Momjana ponovo otvorena za vinske degustacije. Pa ako ste putoholičar i vinoljubac spojite ove dvije strasti, spakirajte kovčege i pravac Istra.

S 20 hektara vinograda Kabola godišnje proizvede oko 100 tisuća butelja vina s bio certifikatom, koje vjernim kupcima, požele li, dostavljaju i doma. Poseban je doživljaj, ipak, kušati ih na nekoj od vođenih degustacija na jednom od najljepših vinskih imanja koje je otkrila i filmska industrija.

U pratnji sommeliera

Svaka od četiri degustacijske ture u Kaboli u društvu je sommeliera koji će vas uvesti u svijet vina, a ona su u ovoj istarskoj vinariji zbog ekološke proizvodnje i duge maceracije u hrastovim bačvama i amforama elegantna, kompleksna s dugim završetkom.

Istinski znalci odabrat će VIP Exclusive degustaciju s pet premium vina po odabiru sommeliera ili Wine Expert s četiri svježa i jednim crvenim vinom. Ljubitelji svježih vina odlučit će se za Wine Lover ili Basic degustaciju s tri vina po izboru sommeliera. Uz vrhunska vina najbolje se sljubljuju fini zalogaji, pršut, sir i slastice, a za kraj tu je i odlično maslinovo ulje Kabola, također s bio certifikatom.

Kabolina Malvazija Amfora jedno je od najtraženijih istarskih vina, a uz nju u podrumu kamene stancije nastaju i Malvazija istarska, Malvazija Unica, Muškat Seco, Muškat Momjanski i Dolce, zanimljivi pjenušac RE, Teran, Teran Amfora, Merlot, Cabernet sauvignon, Cuvee Supremo i neodoljivi rose Rosa, savršen izbor za proljetne dane.

Više info: Više: kabola.hr/degustacija-vina