Trkači, rekreativci, avanturisti - pridružite se najboljem trailu jeseni!
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Aktivni odmor Trkači, rekreativci, avanturisti - pridružite se najboljem trailu jeseni!

  Trkači, rekreativci, avanturisti – pridružite se najboljem trailu jeseni!

  Klub Skok Daruvar poziva sve zaljubljenike u outdoor aktivnosti, s naglaskom na  trčanje, na četvrto izdanje utrke u gradu Daruvaru,  “ŽDrAl trail 2019“ koja će se održati u subotu  05.10.2019.

  foto: Film klub Daruvar

  Trail se ove godine sastoji od tri zasebne staze na kojima će se održavati čak 4 različite utrke. Najduža staza, Veliki žDrAl  će ove godine iznositi 27km s 900m visinske razlike (start 10:15h).

  foto: Miran Husak

  Druga, kraća staza, Mali žDrAl je ove godine dugačka 17km, visinske razlike 650m (start 10:15h). Na ove dvije staze se odvijaju utrke koje su dio dvije lige: Slavonsko -Baranjske lige gdje je žDrAl trail 9. od 11 utrka te Kontinentrail lige gdje je žDrAl trail 10. od 11 utrka.

  Treća staza je dugačka oko 8km i na njoj će se odvijati dvije različite utrke koje su ovogodišnja novost u sklopu žDrAl traila.

  foto: Film klub Daruvar

  Jedna od te dvije utrke je Canicross utrka (start 10,00h) koja je dio Prins Canicross lige i gdje je naša utrka 9. od 10 utrka. Canicross je disciplina gdje se skupa s trkačima utrkuju i psi koji su na poseban način povezani s trkačem tijekom cijele utrke. U zadnje vrijeme ova disciplina je u velikom porastu broja zainteresiranih sudionika.

  foto: Miran Husak

  Druga utrka na istoj stazi sa startom u drugo vrijeme je Wine race (start 10,30h) koju organiziramo u suradnji s vinarima s daruvarskog područja. Duž staze će biti postavljene okrepne stanice na kojima će se nuditi za kušanje vino vinara koji imaju vinograd i locirani su kod te okrepne stanice. Cilj ove utrke je promocija Daruvara kao vinskog kraja, druženje i aktivnost. U ovoj utrci mogu sudjelovati i oni kojima nije u interesu kušati vina, već samo rekreativno sudjelovati u utrci.

  Koncept utrka je “trail“ što znači da će sve tri  staze biti u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima.

  foto: Ivana Djedović

  Start, cilj, ručak, druženje i sve ostale popratne aktivnosti održavati će se u Dvorcu grofa Jankovića u Daruvaru (adresa: Ivana Gundulića 1).

  Ove godine vas jer vas očekuje osiguran ručak, afterparty uz živu glazbu i odličan provod. Ove godine organizatori surađuju s pivarima tako da osvježenja nakon trke neće manjkati.

  Gdje se prijaviti? Za prijavu na ovogodišnji “ŽDrAl trail”, klik na: stotinka.hr

  foto: Film klub Daruvar

  Zapratite facebook stranicu žDrAl trail, ostanite u toku s novostima i popratnim iznenađenjima koji vas čekaju na ovogodišnjem trailu.

  Visitdaruvar.hr

  Klub Skok Daruvar

  naslovna fotografija: Ivana Djedović

  PRATITE NAS

  1,338InstagramSlijedi

  Najčitanije