Totalno cool muzej – istražite Muzej osjeta u Splitu

Split,300918. 87. Mrdujska regata startala je u 11 sati ispred Splitske luke. Na regatu je prijavljena 141 jedrilica razvrstanih u 17 skupina. Na fotografij: Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Osluhite dalmatinske vjetrove i pomirišite Dalmaciju, pronađite 3D slike jadranskog podmorja, uđite u obrnutu sobu, pronađite lasersku harfu..
i to je  samo dio ove inovativne priče – dobrodošli u Museum of Senses /Muzej osjeta!

Muzej osjeta u Splitu posvećen je istraživanju ljudskih osjeta i podijeljen je u 5 glavnih zona: zonu vida, sluha, mirisa, dodira i balansa. Izložbena galerija postaje prostor u kojem su posjetitelji inspirirani promatrati, promišljati i isprobavati stvari. Walk-in instalacije, predmeti na dodir i interaktivni eksponati prenose muzejske koncepte na razigran i kreativan način. 

Cilj izložbe je poticanje posjetitelja na kreativnost, kritičnost i neovisnost u načinu na koji razmišljaju i djeluju. Inovativna interpretacija dalmatinske baštine u Muzeju osjeta omogućavaja neposredno iskustveno učenje, a vodstvo muzejskog vodiča pozitivno utječe na znatiželju posjetitelja. 

Među najpopularnijim eksponatima i muzejskim sobama ističemo: obrnutu sobu u stilu dalmatinske okućnice, instalacije s mirisima Dalmacije i dalmatinskih vjetrova, lasersku harfu, glazbene klupe, krevet of čavala, eksponate s tajanstvenim predmetima iz dalmatinske baštine i atraktivne 3D slike jadranskog podmorja..

Osim interaktivnog obilaska za grupe turista, školske ekskurzije ili individualne posjetitelje, prostor je idealan i za različite oblike incentive aktivnosti kao što su team building, edukacije i radionice, obiteljski dan tvrtke, te degustacije vina, sireva, čokolade i drugih tipičnih dalmatinskih proizvoda.

Muzej osjeta u Splitu nalazi se na površini 400m2 unutar trgovačkog centra City Center One u Splitu. Muzej osjeta u Splitu dio je muzejske grupe Museum of Senses, čiji muzeji se nalaze u Pragu i Bukureštu, a uskoro se planira i otvaranje Museum of Senses na crnomorskoj obali, u gradu Constanta.

Ovaj inovativan muzej možete pronaći, zapratiti i polajkati na FB stranici  www.facebook.com/museumofsenses.hr

ili ih pronađite na Instagramu:

www.instagram.com/museumofsensessplit/

Dobro došli!

Fotografije ustupio: Museumofsenses.hr