Spremni za novogodišnju zdravicu?

Sjajni domaći pjenušci za novogodišnju zdravicu i koktele stižu nam iz srca Slavonije. Grasecco i Francesca novi su proizvod na hrvatskom tržištu, lagani, urbani s hipsterskom etiketom koju ne možete ne primijetiti.

Iako su neizostavni dio novogodišnje noći, pjenušci se zapravo mogu piti u svako doba godine, u običnim i svečanim prigodama, kao aperitiv, uz jelo, prije spavanja za opuštanje… Lagani su i elegantni, a što je najvažnije znanstvenici su otkrili i njihovu dobru stranu. Naravno, reći će da je pjenušac zdrav jedino ako ne pretjerate. Dnevna doza koju ne biste smjeli prekoračiti je čaša do dvije ili 1,5 decilitar na dan.

U tom slučaju antioksidansi poput tanina i antocijanina koji spadaju u grupu polifenola pozitivno utječu na krvni tlak, potiču cirkulaciju i smanjuju mogućnost pojave krvnih ugrušaka. Minerali i vitamini u pjenušcu potiču metabolizam masnoća, šećera i proteina, a povišena ukupna kiselost u pjenušcu potiče rad želučanih kiselina i enzima. Ukratko, čaša do dvije potaknut će apetit, ali i razgradnju masnoća, ugljikohidrata i proteina…

Dobar izgovor zlata vrijedi, pa ako smo vas nagovorili postavlja se pitanje u moru pjenušaca kojeg ćete odabrati? Želite li ući u novu godinu s nečim novim, poznata slavonska vinarija Feravino prije nekoliko mjeseci je na tržište plasirala urbane, moderne, elegantne i osvježavajuće pjenušce, otkačene i hipsterske etikete koju obožavaju žene i mladi, pa čak i oni koji nisu ljubitelji pjenušavih vina.

Grasecco i Francesca za sada su jedini domaći pjenušci koji se od berbe do punjenja proizvode u Hrvatskoj – u podrumu Feravina. Proizvode se charmat metodom kakvom se primjerice proizvodi talijanski prosecco, a tek što su se pojavili na tržištu već su ga osvojili. I to ne samo zaljubljenike u pjenušava vina, nego i ljubitelje osvježavajućih koktela jer su se pokazali kao izvrsna baza za popularne barske mješavine. 

Jedinstveni Grasecco od 100 posto graševine proizveden je u dvije kategorije – brut i ekstra brut. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste sortne gorčine. Francesca od 100 posto frankovke nježne je ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Savršen ulazak u 2019.

feravino.hr

www.facebook.com/FeraVinoFericanci