Još ne znate kamo za Novu godinu? Predlažemo Šibenik

Kiril Djajkovski, David Lion, Kawasaki 3P, sjajne Frajle, DJ Kolektiv..neki su od imena koja će oduševiti šibenčane i goste na ovogodišnjem dočeku, te se Šibenik ovim izborom nametnuo kao originalni grad u kojem je zaista odlično dočekati Novu godinu. Nakon jedinog plastic free Adventa u Hrvatskoj, uplešite u drugačiji novogodišnji party  – onaj koja vam jamči kvalitetne izvođače i kvalitetan provod!

Jedan grad, tri bine – Šibenik nudi potpuno novo iskustvo dalmatinskog dočeka Nove godine!

Uz neponovljivu  Adventuru, Šibenik priređuje još jedan originalan doček Nove godine – silvestarski festival.
Silvestarski glazbeni program nastavak je ljetne glazbene priče, gdje će posjetitelje na tri bine zabavljati žanrovska lepeza izvođača.

Međunarodno priznatog makedonskog glazbenika Kirila Djajkovskog Šibenik će gledati u klasičnoj  postavi s trubačima kojima će se pridružiti nevjerojatni David Lion. Djajkovski je karijeru započeo osamdesetih, a ubrzo se pridružio Vlatku Stefanovskom  i s kultnim bandom „Leb i sol“ snimio dva albuma. U najluđu noć Šibenčane i goste će uvesti zagrebački  „Kawasaki 3P“ koji je ovog proljeća obilježio 25 godina postojanja. U dugoj karijeri nizao je veliki broj  samostalnih koncerata i gostovanja na najpoznatijim festivalima.

Publika koja Novu godinu odluči dočekati u Perivoju Roberta Visijanija  (Parkiću), plesati će uz četiri dobro poznate dame  – The Frajle koje za Šibenik pripremaju tri sata nezaboravnog glazbenog iskustva.

Po prvi put Šibenik će imati i binu koja će razveseliti poklonike elektronske glazbe, na kojoj je publiku zabavljati sarajevski duo  After Affair, te mostarski DJ Kolektiv i Roof AW. I jedni i drugi poznati su po obilju energije koju tijekom nastupa odašilju na plesni podij. Sve tri bine se nalaze na maloj pješačkoj udaljenosti unutar stare gradske jezgre, tako da će posjetitelji moći cirkulirati i uživati  u svim ovim događanjima.

Na samo novogodišnje jutro u Šibeniku, na gradskoj plaži Banj se organizira tradicionalno  novogodišnje kupanje s najljepšim pogledom na Šibenik. Posebnost ovog Novogodišnjeg kupanja biti će instalacija polarnih životinja na santama ledama, izrađenim od stiropora, kako bi  upozorili na globalno onečišćenje našeg planeta, osobito mora.

Posjetite Šibenik, lijepo se provedite, uživajte, zapjevajte i zaplešite, te uz pozitivne i lijepe vibracije uđite  u 2019. godinu!

Izvor i fotografije:

sibenik-tourism.hr

facebook.com/TouristBoardSibenik