Kampirajte u Zlatnoj dolini

DCIM100MEDIADJI_0857.JPG

Razmotajte vaše šatore, parkirajte kamp kućice u Parku prirode Papuk ili nadomak Požege! 

Zlatni Lug

Sladokusci, gurmani, biciklisti, vinoljupci, ljubitelji prirodnih ljepota ili povijesnih ostavština, ovdje možete pronaći savršenu turističku oazu, a dodatan bonus za sve ljubitelje spavanja pod vedrim nebom je da možete odnedavna u Požeško – slavonsko županiji i kampirati. 

Spakirajte kućice i šatore – krenimo u jednu od naljepših kontinentalnih županija:

Gdje i kamo otići?

U proteklih godinu dana Požeško – slavonska županija, postala je bogatija za 2 nova kampa.  Jedinstveno kampersko iskustvo možete doživjeti na dvije lokacije: kamp odmorištu Duboka u Velikoj i kamp odmorištu Zlatni Lug u Emovačkom Lugu, 5 km udaljenom od Požege. Oba kampa nude najsuvremenije standarde  eko kamperskog smještaja, a na raspolaganju su i brojne rekreativne aktivnosti.

Eko kamp Duboka – osvježenje u vilinskom ambijentu papučke šume

Želite li spavati pod zvijezdama Papuka, imate priliku u kampu Duboka. Park prirode Papuk je jedna od najljepših kontinentalnih atrakcija, a kampiranje u parku prirode, definitivno spada u must see doživljaj. Razlozi? Udaljenost od gužve grada, djevičanski zrak i ista takva priroda i hladovina gorskih predjela kakvu Papuk nudi, dovoljan su argument za ovakvu vrstu odmora.

Montis Aurea, Papuk

Djeca će vam biti  unatoč početnom otporu zahvalna izbavite li ih iz ralja mobitela i tableta, a nadomak kampa možete se uvijek aktivno odmoriti uz planinarenje, biciklizam, izlete u okolicu ili se opustiti uz sjajna vina i gastro objekte okolice. Ovaj suvremeni eko kamp ima 32 smještajne jedinice i može zaprimiti 96 kampista, vlastiti sanitarni čvor, prostor za tuširanje, kuhinja i recepcija. Kamp je ekološki uređen, pa se u njemu nalazi i biološki pročistač otpadnih voda i mjesto za sortiranje otpada. Sve je uređeno i opremljeno u suglasju s prirodom, tako primjerice  na popratnim drvenim pločama možete pročitati ponešto  odobrobiti solarnih kolektora koji se u kampu koriste.

Kamp Duboka PP Papuk

U jednom dijelu kampa, koji zalazi već u šumi, nalazi se natkriveno mjesto idealno za roštilj, a iznad njega nalazi se sjenica na kojoj s održavaju edukacije i druženja. U planu je također otvorenje i adrenalinskog parka.

Kamp Duboka PP Papuk

Kamp odmorište  Zlatni Lug

Ako ste čuli za restoran Zlatni Lug, ili imali prilike u njemu degustirati neke od brojnih specijaliteta ovog kraja, razveselit će vas vijest da se nedaleko od tog restorana u Emovačkom lugu, otvorio još jedan kamp.

Zlatni Lug

Ovaj suvremeni kamp, nudi mogućnost spajanja na električnu energiju i vodu, prostor za servisiranje kampera i kabinu za pražnjenje kemijskih WC-a, tuševe, prostor za pranje suđa i WiFi signal. Sastoji se od 15 smještajnih jedinica i može zaprimiti 45 gostiju. U sklopu odmorišta na raspolaganju vam je i park za roštiljanje.

Zlatni Lug

Nadomak kampa nalazi se Ribarska kuća, brojne ciklo staze, atraktivan ribnjak.. Djecu će razveseliti domaće životinje koje neometano šeću ovim imanjem a vas će razveseliti opcije aktivnog odmora koje se nude na ovoj lokaciji. Prostor kampa je osvjetljen i osiguran video nadzorom, i u ponudi ima 15 prostranih parcela za kampere veličine 70m2.

Zlatni Lug

Uz nepomućeni sklad prirodnih divota, gosti mogu uživati u brojnim sportskim i rekreativnim mogućnostima kao što je pješačenje, vožnja biciklom, jogging, pecanje, boćanje, streličarstvo, mali nogomet, obilazak imanja i domaćih životinja.
A možete isprobati i nešto drugačije.

Montis Aurea

Preporuke za istraživanje čudesne prirode Požeško – slavonske županije:

Možda da se okušate u potrazi za mističnim tajnama povijesti, kao što je primjerice osvajanje ovakvog lokaliteta:


Montis aurea

Ili  se popeti na ovaj vidikovac Papuka, i dopustite prirodi da vas zagrli sa svih strana?

Montis Aurea

Možda  zaspati ispod spokojnih starih hrastova koji mogu pružiti savršenih ljetni hlad, daleko od morske buke i ljetne zamarajuće špice?

Montis Aurea

Puno je razloga je za doći i istražiti požešku dolinu, a možda bude samo jedan dovoljan da joj se zauvijek vraćate. Gostoprimstvo i toplina ljudi ovog kraja, novi inovativni okusi tradicijske gastronomije, zlatne kapljice vina, biciklističke ture skrojene po vašoj želji i kampovi smješteni u vinarsko gastro raju. 
Ima li bolje pozivnice za dolazak?

Više informacija o kamperskim oazama pronađite na slijedećim poveznicama:

Kamp Duboka PP Papuk

Kamp odmorište Zlatni Lug

www.tzzps.hr

Izvor: TZ Požeško – slavonske županije

Foto: Kamp Duboka PP Papuk, Montis Aurea vile, Zlatni Lug, naslovna fotografija Matija Pospihalj, PP Papuk