Dugo toplo ljeto – posjetimo Zagorje

Puno je dobrih razloga za posjetu Zagorju, a u ovom vodiču donosimo samo djelić zbivanja u kojemu sadržaje na otvorenom možete kombinirati s izvrsno gastro delicijama i potpunom relaksacijom na zagorskoj rivijeri.

Što raditi ovog ljeta u Zagorju?
Prva ovoljetna postaja neka bude Dvorac Oršić u Gornjoj  Stubici, gdje vas dočekuje bogati muzičko kazališni program začinjen sa domaćim delicijama, zastanite u Mariji Bistrici, ili osjetite dašak Ljeta u Krapini.
Možete obići usput i neke od poznatih izletišta, te se prepustiti spokoju zelenih brežuljaka i totalnom relaxu, istražiti eno gastro ponudu, upotpunjenu atraktivnim wellness programima.
Kamo, kada i gdje – donosimo neke od preporuka za ovoljetni raskošni program:

LJETO U DVORCU ORŠIĆ – nadomak Zagreba, u Dvorcu Oršić odvijati će se kulturno zabavni program:

KADA?

15.6.2018. – 17.7.2018.

GDJE?

Gornja Stubica

Informacije o programu pronađite na linku: www.gupcev-kraj.hr

Koncerti, kazališne predstave, međunarodni festival tamburice i folklora, okusi Gupčevog kraja, sve vas dočekuje vas u prostor dvorca Oršić – Muzej seljačkih buna, Gornja Stubica.

Manifestacija Ljeto u dvorcu Oršić traje od 15. lipnja do 17. srpnja 2018. i  održavati će se u osam termina.
Barokno zdanje idealan je prostor za uživanje u toplim ljetnim večerima, u kojima posjetitelje očekuju glazbeni nastupi, Međunarodni festival tamburice i folklora, kazališne predstave te večer posvećena bluesu i atraktivne predstave.

Festival sadržajnom raznolikošću i kvalitetom programa je pravo ovoljetno osvježenje kontinentalne ponude. Možete spojiti dnevni izlet sa potragom za gastro blagom Gupčeva kraja i uživati u raznolikom kulturnom programu koji je također na ljetnom meniju.
Donosimo neke preporuke za  uživanje u prelijepom atriju dvorca Oršić (predstava Tetatra Exit,  koncert Nine Kraljić, kao i uživanje u etno glazbi mladih glazbenika iz cijelog svijeta)

1.7.     (nedjelja)

21:00  KONCERT NINE KRALJIĆ-prekrasan vokal pobjednice prve sezone The Voice-a, u čarobnom ambijentu Dvorca Oršić

30714088 2008852099356673 4871903752303893736 n

7.7.     (subota)

21:00  TEATAR EXIT „PLUĆA“ (Amar Bukvić i Jadranka Đokić)

17.7.   (utorak)

21:00  ETHNO CROATIA – ulaz slobodan

Cijeli program događanja:

Marija Bistrica – posebno ljeto posebnog grada

„Ljeto u Mariji Bistrici“ daje mogućnost posjetiteljima da uživaju u koncertima, upoznaju se s tradicionalnim obrtima, prate sportska događanja te se približe duhovnom putu kroz hodočašća i vjerske programe.

Sve informacije: tz-marija-bistrica.hr, program možete provjeriti na  ovom linku:

 LJETO U KRAPINI – Krenimo ulicama grada Krapine i prostorom Muzeja krapinskih neandertalaca, Galerije grada Krapine:

Više informacija pronađite na linku: http: tzg-krapina.hr

Poklonite si jedno drugačije ljeto, daleko od gužve, vrućina i vreve, u srcu prirode,  smaragdnih šuma, zelenih brežuljaka i ukusnih porcija domaće hrane, ljeto u kojem se ljepota prirode sretno prepliće s brojnim atrakcijama i raznovrsnim sadržajima na otvorenom.

Darujte si odmor duše i tijela kroz iskustvo jedinstvenog zagorskog wellnessa, blagotvornih termalnih voda, nakon što ste obišli neke od naših atraktivnih manifestacija, koje možete pronaći ovdje.

Informacije  i izvor objave:
 Visit Zagorje

Facebook

TZG Krapina

TZ Marija Bistrica

TZ Gupčev kraj

fotografije: arhiva turističkih zajednica Krapinsko – zagorske županije, arhiv Visit Zagorje.hr