Predstavljen redizajnirani website udruge WOW

Redizajnirani website udruge Women on Wine ( WOW)  predstavljen je u prvom zagrebačkom co-working prostoru  u baru Inkubator (HUB385). Nakon sedam godina www.womenonwine.com.hr  koji se do sada bavio ponajprije aktivnostima udruge, otvorio je na svojim stranicama nove mogućnosti suradnje. Dizajn weba potpisuje  tvrtka Svi na web

Autentične smo i pišemo o onome čime  se i bavimo, vinskim izletima, druženjima, vinskim promocijama i edukacijama– rekla je novinarka, osnivačica i predsjednica udruge Žene i vino (WOW) Sanja Muzaferija. – Iskrene smo pa nam vjeruju i prenosimo svoju emociju prema vinu i na svoju stranicu. Ponekad mi se čini da u Hrvatskoj mnogo ljudi amaterski radi ali zna vrlo profesionalno naplatiti svoj rad. Mi u udruzi sve što radimo – radimo sa strašću i sve više znanja te  promoviramo vinarke i vinare, organiziramo evente za svoje članice i medije, turistička vinska putovanja i izlete.

pixabay.com

Sada je sazrelo  vrijeme da se to promijeni, osobito zbog toga što je danas digitalni marketing i native marketing u eksponencijalnom rastu. I to naročito kod nišnih tržišta, što naše sasvim sigurno jest.  S obzirom na moj  profesionalni novinarski background, kao i reputaciju koju smo stekle organizacijom WOW nagrada i festivalom PINK DAY – odlučile smo i web učiniti profesionalnim. Imamo WOW FB stranicu, Pink Day FB stranicu, WOW simpatizerke FB grupu,WOW i Pink Day i  Instagram profile” – naglasila je Muzaferija.

Redizajnirani web predstavili su koordinatorica weba za WOW, Alis Marić i Davor Debrecin iz Svi na Web. Alis Marić je autorica koncepta „Čitaj knjigu“, bloggerica i  influencerica koju na društvenim mrežama prati pola milijuna followera .

Zvijezda večeri bio je osnivač i prvi čovjek portala Total Croatia News  koji u svom portfelju ima specijalizirani webite Total Croatia Wine, Paul Bradbury. Kako već četiri godine surađuje sa Sanjom Muzaferijom, svidjela mu se njena ideja o zajedničkom nastupu prema publici.  “Mislim da sa Sanjom i njenim timom možemo doprijeti do ciljane publike.  U Hrvatskoj imate predivna vina ali se o njima premalo zna u inozemstvu, a kako je Total Croatia News najpoznatiji i najveći news, turistički i lifestyle portal o Hrvatskoj na engleskom jeziku, budućnost mi se čini svijetla, ili da – zbog Pink Daya kažem – ružičasta”  rekao je Paul ispričavši i priču o svojem životu u Hrvatskoj, prvo na Hvaru a sada u Varaždinu. Impresivne brojke i ugled ovog portala svakako će pomoći da redizajnirani WOW website doživi svoju komercijalnu renesansu.

Total Croatia News rangiran je među top 100 000 websitea na svijetu. Mjesečno ima 1.250.000 posjeta i 608.000 unique posjeta. U srpnju 2018. prema Google Analyticsu bio je „Googlan“ više od pola milijuna puta.

Na promociji su predstavljeni i domaćini: vlasnik Inkubator bara Goran Vručinić i chef Zoran Gajić a kušala su se vina  Kolar, Perak, Kolarić, Agris i Iločki podrumi.

Udruga WOW (Women on Wine), Žene i vino  osnovana je 2011.  Danas ima 200 članica u cijeloj Hrvatskoj i ima ogranke u Splitu i Rijeci. WOW-ice su posebice angažirane na području kulture stola. Promoviraju  vina i umjereno uživanje u njima.  Organizirale su više od 150 događanja: edukacije, putovanja, evente, promocije, večere i humanitarne akcije i  utemeljile nagradu WOW Awards koju svake godine dodjeluju u pet kategorija. Pobjednike vinare, u akciji koju su nazvale „Što žene žele“, o svom trošku vode u vinske regije svijeta.  Gianfranco Kozlović je bio u Bordeauxu, Saša Senjković u Champagni, Moreno Coronica u španjolskom Penedesu, Luka Krajančić u Burgundiji, Frano Milina Bire u Austriji a vinarija Meneghetti u Toscani. Najnoviji pobjednik je Alen Bibić sa svojim prošekom Ambra a kuda će ga voditi još je uvijek tajna. Najveći događaj koji udruga organizira uz pomoć agencije IMC je PINK DAY, festival ružičastog vina (i ekstradjevičanskog maslinovog ulja) koji će se ove godine po sedmi puta održati 30.3. u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Tomislav Radić