Invazija na Kolarićev vinograd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pedeset i tri žene “napale” su vinara Franju Kolarića a simpatičnu invaziju na Kolarićev vinograd vodila je Sanja Muzaferija, predsjednica Udruge Women on Wine (Žene u vinu). Na obilježavanju Vincekova, obavljena je prva rezidba u vinogradu, pekle su se kobasice na štapu a kasnije se otišlo  u Kolarićev restoran gdje  se jelo  Svetojanski odrezak sa šunkom i sirom te špikana vratina ispod peke, uz pekarski krumpir i krpice sa zeljem.

Kušalo se najprije pjenušac napravljen je od 30% Chardonneya, 20% Ranjskog rizlinga i 50% od starih sorata kao što su Šipelj, Žuti plavec, Štajerska belina i Kraljevina a nakon toga i druga vina.

Vinarija Kolarić smještena je u Hrastju Plešivičkom u općini Jastrebarsko na Plešivici tridesetak kilometara od Zagreba prema Karlovcu.  Na šest hektara vinograda proizvede se godišnje 20 tisuća boca. Kolarić ima dvadesetak različitih vina među kojima i vina iz amfore a osnova podruma je Sivi pinot, kojeg Kolarić radi u nekoliko varijanti od kojih se posebice ističe Sivi pinot sur lie.   

fotografije: Kolarić vina

Tomislav Radić