3. Salon pjenušavih vina proglasio pobjednika

Treći Salon pjenušavih vina u petak, 1.2.2019. otvorio je novu zagrebačku vinsku sezonu. Salon se je održao u središtu Zagreba u Hotelu Dubrovnik, gdje se predstavilo  tridesetak  hrvatskih i slovenskih te nekoliko stranih proizvođača  pjenušavih vina.
Na 3.Salonu pjenušavih vina Zagreb nastupilo je 37 izlagača, hrvatskih i slovenskih proizvođača uz nekoliko proizvođača  pjenušavih vina iz drugih zemalja.

Proglašena su najbolje ocijenjena vina Salona of Sparling wines koja su ocijenjivale dvije deveteročlane miješane hrvatsko-slovenske komisije vinskih stručnjaka,enologa, sommeliera, vinskih novinara i vinara a njima su predsjedali enolozi mr. sc. Franjo Francem i Darja Bovha. Priznanja najboljima slovenskim vinarima  dodijelila je dr. Nina Levičnik, a hrvatskim pobjednicima mr.sc. Franjo Francem.

Apsolutni pobjednik ovogodišnjeg salona je pjenušac “1288 brut”, vinarije Pavlomir Miroslava Palinkaša iz Novog Vinodolskog.

Poruka Salona jest širenje svijesti da se pjenušava vina ne piju samo za praznike i svečanosti nego i u drugim prilikama  te podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina. 

T. Radić