„Nepoznate slike Ivana Rabuzina“ – 4. Rabuzinovi dani

Ovogodišnji 4. Rabuzinovi dani, koji počinju u petak 22.3.2019. i traju sve do 18.4.2019., ponudit će svojevrsno iznenađenje.

Gdje i kako je počeo, kao i kako se Ivan Rabuzin kao umjetnik razvijao, moći ćete vidjeti na izložbi „ Nepoznate slike Ivana Rabuzina“  koju ćemo otvoriti u petak 22.3.2018. u 18:00 sati u holu Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ Novi Marof. 
Za odabir radova i postav izložbe zaslužna je dugogodišnja muzejska savjetnica Mirjana Dučakijević,  koja je kroz svoj radni vijek i osobno surađivala s Ivanom Rabuzinom. Izložba će biti otvorena do četvrtka 18.4.2019., a razgledati se može u radno vrijeme Centra.

Kako je svestran Ivan Rabuzin bio, pokazat će postav slika i pjesama u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Novi Maro  iz njihove bogate zavičajne zbirke, dok će za ljubitelje poezije biti upriličena večer čitanja njegovih pjesama. O Ivanu Rabuzinu se tijekom njegova života, a i nakon njega mnogo pisalo i govorilo, stoga će ljubitelje umjetnosti zasigurno zainteresirati stručno predavanje koje će se održati u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ .

Kao i svake godine veliku znatiželju ljudi pobuđuje kuća/galerija Ivana Rabuzina u Ključu, stoga i ove godine organiziramo posjet, uz prethodnu najavu u Turističkoj zajednici grada Novog Marofa, dok će  Ivana Gabričević, prof. likovne kulture u OŠ Novi Marof, u dvije slikarske radionice upoznati zainteresirane s tehnikama olovka/ugljen i tempera.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, u petak, povodom otvorenja izložbe, posjetioci će moći vidjeti i balon na vrući zrak  Varaždinske županije,  oslikanog  motivom slike Ivana Rabuzina „Svečanost cvijeća“.

Novi Marof će i ove godine u ožujku, mjesecu rođenja Ivana Rabuzina, odati počast svojem sumještaninu, umjetniku čija djela krase domove i galerije diljem Lijepe Naše, a i svijeta, i postaviti ga u centar svojega grada kojemu se on uvijek najradije vraćao. Odavde će njegove slike ponovno krenuti u taj isti svijet i tako stvarati i zatvarati krug…, krug savršenstva i krug beskraja,  kojem je Ivan Rabuzin u svojim djelima ali i životu, težio. 

Organizatori 4. Rabuzinovih dana su  Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u suradnji s Rabuzinovom obitelji.

Informacije: Turistička zajednica Novi Marof

PR