Putevima vina uživalo 600 entuzijasta

Jedanaest kilometara inspirativne šetnje, sedam okrijepnih stajališta s devet vinara, sedam lokalnih proizvođača i ugostitelja te 600 sudionika obilježili su četvrto izdanje već popularne eno-gastronomske manifestacije Istria Wine & Walk.

Nakon samo 24 sata od početka prodaje sve su kotizacije za sudjelovanje rasprodane, a zaljubljenici u vino i šetnju koji su uspjeli osigurati svoje mjesto iskusili su bogatu ponudu sjeverozapadne Istre. 

Avantura je započela u Bujama gdje su prvi šetači u 9 sati ujutro preuzeli degustacijske čaše i mapu staze, a njihova je šetnja kroz labirinte vinograda i maslinika krenula iz čuvenog vinograda Santa Lucia, starog pola stoljeća. Tijekom šetnje vinogradima uzvanici su uživali i u kušanju istarske malvazije, cijenjenog terana i ostalih istarskih sorti poznatih vinara Kozlović, Celega, Ravalico, Coronica, Cattunar, Cuj, Veralda, A. Bassanese, Franković. Za gourmet ponudu pobrinuli su se Oštarija Rondo, Restoran Oliveto, OPG Radošević, OPG Buršić, OPG Duniš, Primizia food & wine, Konoba Morgan te Veralda.

Među brojnim domaćim bilo je i puno stranih posjetitelja, a ponajviše iz Slovenije među kojima je bila i Metka Bradetić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji koja je tom prigodom istaknula: “Slovenskim gostima je sjeverozapadna Istra jedna od najdražih turističkih destinacija, posebno za vrijeme pred i posezone. Nerijetko su gosti iz Slovenije najbrojniji na sportskim i gourmet manifestacijama u organizaciji klastera Sjeverozapadne Istre. Veseli me što sam se i ovog puta i osobno imala priliku uvjeriti u jedinstveni doživljaj kojeg pruža Istria Wine & Walk kroz šetnju vinogradima uz izvrsnu eno-gastronomsku ponudu duž staze i bogat zabavni sadržaj.”

Ovogodišnji Istria Wine & Walk završio je u Bujama gdje su sudionici nastavili eno-gastronomsko druženje uz živu glazbu i slavlje do dugo u noć.

Vinske šetnje po sjeverozapadnoj Istri odlično su prihvaćene među posjetiteljima koji su se osim na Istria Wine & Walku, već u rano proljeće okupili na prvom izdanju Sweet Wine & Walka. Na jesen ih očekuje Wine & Walk by the sea koji će sve zainteresirane povesti u prekrasne jesenske šetnje uz more, vinograde i maslinike.

Izvor: 404 agency