Naslovnica Aktivni odmor Želite li pobjeći što dalje od briga? Raj je tako blizu..

Želite li pobjeći što dalje od briga? Raj je tako blizu..

Na sjeveru Hrvatske, gdje se obronci Alpa spajaju s Panonskom nizinom, nalazi se kraj prepun zanimljivosti, ljepote i zelenila djevičanske prirode.  Fosilni vulkani, spilje, poludrago kamenje, šume i parkovi prirode, stari dvorci i utvrde, termalni izvori i očuvana tradicija življenja zovu vas na otkrivanje i istraživanje Varaždinske županije. 

Ono što možda niste znali je da zeleni pitomi bregi skrivaju Kuće s pričom, jedinstveni projekt Varaždinske županije koja nosi oznaku kvalitete, u kojima ćete naći smještaj po vašoj želji. Kao što je naš kraj različit, tako su i različite „priče“ ispričane kroz arhitekturu, predmete, doživljaj i ugođaj svake „Kuće za odmor s pričom.“ 

Varaždinsku županiju lako je istražiti a još je lakše uživati u širokoj lepezi ponude ove kontinentalne županije,  odnedavno to možete napraviti i u atraktivnom smještaju još atraktivnijeg koncepta. Smještene većinom na osami ili skrivene gustim zelenjem koje čuva privatnost, ove kuće su nenametljive, tihe ali dovoljno luksuzne da se poželite u njima odmarati cijelo ljeto. 

U kući s oznakom kvalitete, uvijek vam je na usluzi domaćin, koji će vam omogućiti da vaš odmor bude upravo to; užitak otkrivanja prirode, običaja i ljudi, užitak u izvornim jelima, užitak u vremenu i miru koje je samo vaše.

Danas predstavljamo prvih sedam kuća s pričom, te vas pozivamo na odmor svih čula, odmor duha, odmor po mjeri. Zeleni obronci liječe a plivanje u bazenima će vas napuniti energijom. Dobro došli u Varaždinski kraj, raj je blizu!
Klikom na svaki naslov kuće, biti će vam još i bliže.

MAJA S VILLAGE HOUSE

Gdje sve miriše na domaće..

U nesputanoj igri djeca će ovdje doživjeti raskoš prirode i otkriti novi svijet, dražestan i čudesan, ispunjen opojnim mirisima, jarkim bojama, drugačijim zvukovima, svijet koji pruža drugačije, nedoživljeno iskustvo.

I okusi su ovdje intenzivni, izvorni specijaliteti dobrodošlice bude zaboravljene uspomene na djetinjstvo i pričaju priču o gostoljubivosti obitelji Majnarić-Matečak.

VINEYARD VILLA VARAŽDIN

Među zelenim bregima

Ljepota kraja oduševila je domaćine, Nijemca i Tajlanđanku, koji su nekadašnji dom uz rižina polja na dalekom Tajlandu odlučili zamijeniti novim, na zelenim, vinorodnim bregima.
Očarale su ih rujne gorice, svježi darovi prirode, rijeka u dolini, daleka modrina u svojoj iskonskoj ljepoti. Radost do radosti.

VILLA BARBARA 

Tradicija prožeta plemenitom kapljicom

Ova kuća usred vinograda u slikovitom viničkom kraju priča o ovdašnjim ljudima koji žive i dišu s vinom. No, ona svojim gostima nudi više od izvrsne vinske kapljice, ona ponajprije svjedoči o dugoj i bogatoj tradiciji, o iznimnoj gastronomskoj i enološkoj baštini, o starini koja je očuvana u ovoj kući u okruženju dražesne, pitome prirode.

BREGEC RURAL HOUSE

Nezaboravni odmor na idiličnom bregecu

U ovoj kući na bregecu ta je tradicija gostoljubivosti i dalje živa, ona pričinja zadovoljstvo njenom vlasniku, nekadašnjem sportašu koji je u drugim zemljama iskusio srdačnu dobrodošlicu svojih domaćina. Svojom kreativnošću nastoji bregec učiniti mjestom savršenog odmora, obogatiti ga novim atraktivnim sadržajima i u ovoj ladanjskoj kući, koju „nadgleda“ i pazi simpatični jazavčar Boško, svojim gostima ponuditi drugačiji, nezaboravni ugođaj.

FLOWER STREET HOUSE

Uz izvor ljepote i mladosti

Njihov je toplički nimfej mjesto najbliže dalekim zvijezdama, stoga je baš ovdje noćno nebo najljepše i najsjajnije, zadivljujuće, nadnaravne ljepote. Njegov čudesni sjaj obasjava livade na kojima su plesale nimfe i otkriva njihov skroviti izvor ljepote i mladosti, nadomak ove kuće za odmor.

KUĆA ZA ODMOR MINTAS – Kuća lijepih uspomena

Ovo je kuća koja povezuje i spaja, mjesto susreta na kojem nastaju uspomene. Zajedničko opuštanje u idiličnom ugođaju, bezbrižni trenuci odmora, zauvijek ostaju u pamćenju. Oni su bili razlog njenog nastanka, zbog njih ona i postoji.

Ovdje je proživljeno nezaboravno vrijeme prepuno lijepih uspomena, zajedničkog veselja i sreće, ovdje se okupljala obitelj Mintas, ovdje je radost dijelila s dragim prijateljima, za zajedničkim stolom, uz čašu dobroga vina i domaću popjevku. Za stare je navade prigoda bilo mnogo.

Ima još puno ovakvih oaza za odmor u Varaždinskoj županiji, stoga krenite prema svom čarobnom bregu i bukirajte neku od ovih ljepotica, već ovog ljeta! Pored prirodne ljepota, upoznajte mir, privatnost, apsolutni komfor – najdragocjenije valute ljetnog odmora koje nudi Varaždinska županija.

Naslovna foto: Matak Maruševec 

Foto agencija Sjever, arhiva TZ Varaždinske županije

Sve kuće pogledajte na linku: myvarazdinholiday.com/kuce-za-odmor

NAJČITANIJE

PRATITE NAS

8,001ObožavateljiLajkaj

IZDVOJENO