Želite li pobjeći što dalje od briga? Raj je tako blizu..

Na sjeveru Hrvatske, gdje se obronci Alpa spajaju s Panonskom nizinom, nalazi se kraj prepun zanimljivosti, ljepote i zelenila djevičanske prirode.  Fosilni vulkani, spilje, poludrago kamenje, šume i parkovi prirode, stari dvorci i utvrde, termalni izvori i očuvana tradicija življenja zovu vas na otkrivanje i istraživanje Varaždinske županije. 

Ono što možda niste znali je da zeleni pitomi bregi skrivaju Kuće s pričom, jedinstveni projekt Varaždinske županije koja nosi oznaku kvalitete, u kojima ćete naći smještaj po vašoj želji. Kao što je naš kraj različit, tako su i različite „priče“ ispričane kroz arhitekturu, predmete, doživljaj i ugođaj svake „Kuće za odmor s pričom.“ 

Varaždinsku županiju lako je istražiti a još je lakše uživati u širokoj lepezi ponude ove kontinentalne županije,  odnedavno to možete napraviti i u atraktivnom smještaju još atraktivnijeg koncepta. Smještene većinom na osami ili skrivene gustim zelenjem koje čuva privatnost, ove kuće su nenametljive, tihe ali dovoljno luksuzne da se poželite u njima odmarati cijelo ljeto. 

U kući s oznakom kvalitete, uvijek vam je na usluzi domaćin, koji će vam omogućiti da vaš odmor bude upravo to; užitak otkrivanja prirode, običaja i ljudi, užitak u izvornim jelima, užitak u vremenu i miru koje je samo vaše.

Danas predstavljamo prvih sedam kuća s pričom, te vas pozivamo na odmor svih čula, odmor duha, odmor po mjeri. Zeleni obronci liječe a plivanje u bazenima će vas napuniti energijom. Dobro došli u Varaždinski kraj, raj je blizu!
Klikom na svaki naslov kuće, biti će vam još i bliže.

MAJA S VILLAGE HOUSE

Gdje sve miriše na domaće..

U nesputanoj igri djeca će ovdje doživjeti raskoš prirode i otkriti novi svijet, dražestan i čudesan, ispunjen opojnim mirisima, jarkim bojama, drugačijim zvukovima, svijet koji pruža drugačije, nedoživljeno iskustvo.

I okusi su ovdje intenzivni, izvorni specijaliteti dobrodošlice bude zaboravljene uspomene na djetinjstvo i pričaju priču o gostoljubivosti obitelji Majnarić-Matečak.

VINEYARD VILLA VARAŽDIN

Među zelenim bregima

Ljepota kraja oduševila je domaćine, Nijemca i Tajlanđanku, koji su nekadašnji dom uz rižina polja na dalekom Tajlandu odlučili zamijeniti novim, na zelenim, vinorodnim bregima.
Očarale su ih rujne gorice, svježi darovi prirode, rijeka u dolini, daleka modrina u svojoj iskonskoj ljepoti. Radost do radosti.

VILLA BARBARA 

Tradicija prožeta plemenitom kapljicom

Ova kuća usred vinograda u slikovitom viničkom kraju priča o ovdašnjim ljudima koji žive i dišu s vinom. No, ona svojim gostima nudi više od izvrsne vinske kapljice, ona ponajprije svjedoči o dugoj i bogatoj tradiciji, o iznimnoj gastronomskoj i enološkoj baštini, o starini koja je očuvana u ovoj kući u okruženju dražesne, pitome prirode.

BREGEC RURAL HOUSE

Nezaboravni odmor na idiličnom bregecu

U ovoj kući na bregecu ta je tradicija gostoljubivosti i dalje živa, ona pričinja zadovoljstvo njenom vlasniku, nekadašnjem sportašu koji je u drugim zemljama iskusio srdačnu dobrodošlicu svojih domaćina. Svojom kreativnošću nastoji bregec učiniti mjestom savršenog odmora, obogatiti ga novim atraktivnim sadržajima i u ovoj ladanjskoj kući, koju „nadgleda“ i pazi simpatični jazavčar Boško, svojim gostima ponuditi drugačiji, nezaboravni ugođaj.

FLOWER STREET HOUSE

Uz izvor ljepote i mladosti

Njihov je toplički nimfej mjesto najbliže dalekim zvijezdama, stoga je baš ovdje noćno nebo najljepše i najsjajnije, zadivljujuće, nadnaravne ljepote. Njegov čudesni sjaj obasjava livade na kojima su plesale nimfe i otkriva njihov skroviti izvor ljepote i mladosti, nadomak ove kuće za odmor.

KUĆA ZA ODMOR MINTAS – Kuća lijepih uspomena

Ovo je kuća koja povezuje i spaja, mjesto susreta na kojem nastaju uspomene. Zajedničko opuštanje u idiličnom ugođaju, bezbrižni trenuci odmora, zauvijek ostaju u pamćenju. Oni su bili razlog njenog nastanka, zbog njih ona i postoji.

Ovdje je proživljeno nezaboravno vrijeme prepuno lijepih uspomena, zajedničkog veselja i sreće, ovdje se okupljala obitelj Mintas, ovdje je radost dijelila s dragim prijateljima, za zajedničkim stolom, uz čašu dobroga vina i domaću popjevku. Za stare je navade prigoda bilo mnogo.

Ima još puno ovakvih oaza za odmor u Varaždinskoj županiji, stoga krenite prema svom čarobnom bregu i bukirajte neku od ovih ljepotica, već ovog ljeta! Pored prirodne ljepota, upoznajte mir, privatnost, apsolutni komfor – najdragocjenije valute ljetnog odmora koje nudi Varaždinska županija.

Naslovna foto: Matak Maruševec 

Foto agencija Sjever, arhiva TZ Varaždinske županije

Sve kuće pogledajte na linku: myvarazdinholiday.com/kuce-za-odmor