Odličan prijedlog zimskog izleta za djecu – Aquatika u Karlovcu

Jeste li ikada u životu bili u ijednom slatkovodnom akvariju? Jeste li ikada vidjeli soma kako spava? Znate li koliko dugo žive ribe? Koja je riba najbrža, a koja najsporija? Piju li ribe vodu? Glasaju li se ribe? Kako ribe plivaju, u jatu ili plovi? Mogu li ribe plivati unatrag? Kakva je veza između ruža za usne i ribljih ljusaka? Jeste li ikada vidjeli uvod u promotivni tekst s toliko upitnika? 

Na sva pitanja, osim zadnjeg, odgovore potražite u Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac! Akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Raspored bazena u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet. Svaki posjetitelj moći će doživjeti riječni tok od izvora do ušća.

Aquatika, neobično zdanje savršeno uklopljeno u okoliš rijeke Korane, osvojila je prestižne nagrade za arhitekturu i održivi razvoj u očuvanju prirode. Ako je na prvi pogled ne vidite, to je samo znak da su nagrade došle u prave ruke. Naći ćete je, bez brige. Dozvat će vas svojom magičnom privlačnosti. Ako ne vjerujete u magiju, dajemo vam šifru za pronalazak – 45°29’7” N, 15°33’44” E.

Evo, nije bilo teško, zar ne? Našli ste je. Uđite. Prepustite se, opustite, uživajte, naučite nešto novo. Imat ćete osjećaj da šetate uz rijeku, ronite ispod površine vode i nestajete s ponornicom u mračni labirint špilja. Iznenadit će vas bogatstvo biološke raznolikosti vodenog svijeta i probuditi u vama novu strast za povratkom prirodi.

Više informacija pronađite na: aquariumkarlovac.com

Fotografije: Denis Stošić

Izvor: Visit Karlovac