Uplovimo u moslavačko ljeto – Kutina summer party

Ljeto u Kutini 15. lipnja – 1.rujna 2019

Kutinsko ljeto, manifestacija omiljena Kutinčanima i njihovim posjetiteljima započinje završetkom školske godine, te će trajati sve do početka rujna, uz brojne kulturno-zabavne i sportske sadržaje koje pripremaju Turistička zajednica grada Kutine i Športski centar Kutina u suradnji s udrugama, sportskim klubovima i ustanovama grada Kutine.

U programu ljeta može se pronaći ponešto za svakoga, od glazbenih i plesnih nastupa, kazališnih ljetnih večeri, kina pod zvijezdama, folklornih večeri, sportskih natjecanja, ljetnih festivala, pa sve do ekstremnijih događanja, kao što je Motor Show (6.7.) koji će upotpuniti nastup jednog od najpoznatijih stunt vozača – Kutinčana Matije Podhraškog.

Program ljeta prilagođen je i najmlađim posjetiteljima, koji će i ove godine moći uživati u „Ljetnoj razbibrigi“ (svake srijede u mjesecu srpnju), te festivalima za djecu od kojih treba istaknuti povratak Malog Jukebox-a Kutina.

Prvih 15 dana ljeta završava popularnom manifestacijom Petrovo – slavlje kutinsko (28 – 29. lipnja), događanjem kojim Kutina slavi vrijeme kada je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla i pravo sajmovanja. Možda se vremena mijenjaju, sadržaji preoblikuju, ali vedrina pučkog okupljanja ostaje. Ovogodišnje kutinsko Petrovo, uz cjelodnevne sadržaje i bogat program, upotpuniti će koncerti Bosutskih bećara i Opće Opasnosti.

Kutina je oduvijek bila sportski grad, a to dokazuje i raznolik sportski ljetni program koji će se održavati u vremenu od 15. lipnja do 24. kolovoza. Ovogodišnje sportsko ljeto obiluje brojnim natjecanjima u različitim sportovima, pa se tako zainteresirani mogu okušati u malom nogometu, tenisu, odbojci, vaterpolu, košarci, kuglanju ili boćanju. Valja istaknuti i 2. Trofej Dinamo – Malonogometni turnir Kutina (26 – 29.6.), na kojem će se tražiti drugi pobjednik kutinskog noćnog futsal turnira. Trofej Dinamo je natjecanje koje se održava u 4 županije i 5 gradova, a kutinski turnir će biti jedna od stepenica na putu prema legendi, odnosno prema završnici turnira na Šalati.

Za gastronomski doživljaj Kutinskog ljeta pobrinuli su se kutinski ugostitelji koji će u svoju ponudu uvrstiti posebne koktele, kolače, sladoled, palačinke i pizzu pod nazivom „Kutinsko ljeto“.

Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, sve to jamči dobar ljetni provod u Kutini, destinaciji koja se tek otkriva, a gostima predstavlja potpuno iznenađenje!

Više informacija na Internet stranici: www.turizam-kutina.hr

Službena facebook stranica: www.facebook.com/kutinskoljeto