Spremni za drukčiji odmor?

Volite avanturu, šetnje, planinarenje, dobar đir na dva kotača, osvježenje pod bistrim slapovima, djevičanski hlad gorja? Niste ljubitelji sparina, gužvi, napučenih plaža, i nezdravih vrućina? Željeli bi napuniti baterije  negdje u prirodi daleko od buke, gradskog smoga, mase ljudi? Pustolovnog ste duha i kampiranje vam nije mrsko? Maštate o gorskoj idili, aktivnostima na otvorenom i hladovini slapa?

PP Papuk

POŽEŠKO – SLAVONSKA ŽUPANIJA – OVOLJETNA HIT DESTINACIJA

U tom slučaju, Papuk je vaša ovoljetna destinacija a ponuda dva novo opremljena moderna kampa plus novi Adrenalinski park, vaše idealno mjesto za odmor.
U kampu možete prespavati a u adrenalinskom parku se zabaviti s prijateljima, društvom ili djecom. Spavanje pod zvjezdanim nebom Papuka, dodatan je bonus!
Krenimo u pustolovinu, u nove dimenzije turističkog iskustva, u ovoljetnu hit destinaciju čije će vas more ljepote daleko od mora, oduševiti brojnim aktivnostima i sve bogatijom ponudom.

pogled na vrh Papuka, foto Montis Aurea

Što vas čeka u ovoljetnoj hit destinaciji?
Pet planinskih oaza, moderno uređeni kampovi, tri vinske ceste, odlična gastro-ponuda, čak 886 kilometara biciklističkih staza.
Za one koji biraju aktivan odmor, istok Hrvatske sve je samo ne ravničarski: od Brda Sokolovac s prekrasnim vidikovcem od kojeg puca pogled na Požegu; preko brda Klikun i Starac iznad Pleternice, koja su raj za vinoljupce, i planinarskog doma Lapjak iznad termalnih voda u Velikoj do Omanovca, odakle se pruža najljepši pogled na Moslavinu i Slavoniju i gdje možete uživati u streličarstvu ili paraglajdingu – sve te planinske staze učinit će vaš odmor nezaboravnim!
Neka se drugi bore za svoj komad ručnika, vi uživajte u samotnim predjelima čiste prirode i tihom guštu zasluženog odmora.

Posjetite kamp Duboka – atrakcija u prirodnoj oazi doline potoka

Kamp Duboka nalazi se na rubnom dijelu Parka prirode Papuk u mjestu Velika.
Upoznajte prvi moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske smješten u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanke. Kamp Duboka prostire se na površini od 2,3 ha i može primiti do 200 kampista.

autor: Matija Pospihalj

Kamp ima 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice sa priključcima za električnu energiju i vodu. Jedan dio kampa predviđen je za boravak gostiju u šatorima. Gosti kampa koriste se zajedničkim sanitarnim čvorom i  malom kuhinjom.

Kamp Duboka

Okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili jogginga. Kamp je dobro povezan sa glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku dok Općina Velika nudi brojne sadržaje pogodne za izletnike o kojima se možete informirati na ovom linku.

Zlatni Lug – nedaleko od Požege  moderan kamp za pustolove

Ovo odmorište je potpuno opremljeno za kraći odmor i idealno je za goste koji putuju kamperima  kao i ostalim kampistima željnim odmora u prirodi.

foto: Zlatni Lug

Prostor kampa je osvjetljen i osiguran video nadzorom, i u ponudi ima 15 prostranih parcela za kampere veličine 70m2. Gosti kamp odmorišta na raspolaganju imaju mogućnost spajanja na električnu energiju i vodu, prostor za servisiranje kampera sa kabinom za pražnjenje kemijskih WC-a, zajednički sanitarni čvor sa tuševima, te prostor za pranje posuđa kao i besplatan WiFi signal za sve goste.

foto: Zlatni Lug

Kamp je smješten pored seoskog gospodarstva Zlatni lug pa uz prekrasan pogled na zeleni okoliš, gosti mogu uživati u brojnim sportskim i rekreativnim opcijama: pješačenje, vožnja biciklom, jogging, pecanje, boćanje, streličarstvo, mali nogomet, obilazak imanja i domaćih životinja. Blizu je i barokna ljepotica, Požega koja ovo ljeto nudi mnoštvo zabavnih i kulturnih sadržaja.

Nova dimenzija odmora u Slavoniji – Adrenalinski park u Parku prirode Papuk

Od nedavno je Požeško – slavonska županija ponosno sjedište prvog adrenalinskog parka koje se nalazi u kampu Duboka, u samom Parku prirode Papuk.

foto: facebook.com/PapukNaturePark

U prvom Adrenalinskom parku Požeško – slavonske županije, postavljeno je više od 20 sprava za vježbanje na stazi dugoj oko 200 metara. Posebno zanimljiv dio je tzv. zip line, staza za spuštanje uz sajlu.  Koncept Adrenalinskog parka uključuje korištenje postojećih stabala u šumi kao osnove za montiranje elemenata. Tako se oko svakog debla planiranog za upotrebu postavlja platfrma a između platformi smješteni su elementi tipa zip line, hodanje kroz mrežu, i ostale atrakcije.

foto: facebook.com/PapukNaturePark

Sadržaj adrenalinskog parka pogodan je za sve uzraste: za odrasle je predviđen poligon s 12 elemenat, dok je poligon s 9 elemenata predviđen za djecu. Cijena za dva sata u Adrenalinskom parku je 50 kuna za djecu (niža razina) te 80 kn za odrasle (niža i viša razina).
Važna napomena: Prije samog dolaska potrebno je izvršiti rezervaciju najkasnije 1 dan prije dolaska, a ujedno i sve informacije možete dobiti na mail adresi: [email protected]. Odlučite li se na posjet Adrenalinskom parku, imati ćete instruktrore uz vas, a cijelo iskustvo može biti sjajna ljetna uspomena i doživljaj koji ćete rado obnoviti pri novom posjetu Papuku.

foto: arhiv TZ Požeško – slavonske županije

Svi koji tražite od ljetnog odmora drugačije iskustvo, dobrodošli ste ga pronaći u Požeško – slavonskoj županiji. Tamo gdje ravnica dodiruje planine, tamo gdje možete voziti bicikl po vinogradima i odlično uređenim ciklo cestama, gdje se vinogradi uzdižu prema gorju, gdje možete planinariti i biciklirati, tamo ste pozvani! Dobro došli u Zlatnu dolinu, istražite nešto sasvim drugačije. Čekamo vas!

Naslovna fotografija: Antun Cerovečki, izvor HTZ

Informacije: Turistička zajednica Požeško – slavonske županije
Facebook Fan page