Ljeto u Ozlju - uronimo u odličan provod - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
More
  Naslovnica Aktivni odmor Ljeto u Ozlju - uronimo u odličan provod

  Ljeto u Ozlju – uronimo u odličan provod

  Kupanje, kultura, izleti, rekreacija – ljeto u Ozlju nikad zabavnije!
  Četvrta ljetna sezona na obnovljenom Gradskom kupalištu u Ozlju, ispod prekrasne HE Munjara s pogledom na Stari grad, upravo je započela! Od 15.6. pa do sredine kolovoza organiziran je raznovrstan program – od koncerata klasične i zabavne glazbe i projekcija filmova preko kreativnih radionica do rekreacijskih sadržaja.

  Na samom početku, u subotu 15.6. je već tradicionalno otvaranje sezone – 13. okupljanje zaljubljenika u motore organiziraju ozaljski bikeri Colapis Riders. Tijekom tog vikenda je u Ozlju i okolici zanimljivo: u subotu prijepodne u centru Ozlja, u popularnoj Humički, od 9:00 sati počinje serija druženja sa ozaljskim pčelarima i poljoprivrednicima nazvana Ozaljski med – prvi se predstavljaju nagrađivani OPG Štenta, iz Ferenaca, a u srpnju i Pčelarstvo Kolić. U Zavičajnom muzeju Ozalj isti dan od 18:00 sati zakazano je otvaranje izložbe „Vrlovka nakon 7000 godina“.

  Tradicijska manifestacija Dani vina u Vivodini po 27. put se održava od 14. do 16.lipnja, poseban gost je legendarni Mate Bulić, koji nastupa u petak 14.lipnja.

  Posljednji vikend u lipnju, 29.6. u idiličnom ambijentu Etno parka od 19:00 sati će nastupiti zagrebački gudački kvartet Porin, u organizaciji Zavičajnog muzeja Ozalj i Pučkog otvorenog učilišta Ozalj.

  Odmah potom, u Ozalj dolazi sjajni Međunarodni festival folklora Karlovac, ponovo atraktivne folklorne skupine nastupaju u Starom gradu, u ponedjeljak 1.7. od 20:00 sati.

  U suradnji sa Glazbenom školom Karlovac organizirana su 2 koncerta – najprije polaznici Međunarodne škole gitare 2019. predstavljaju tijekom škole uvježbane materijale, a onda i veliki nastup tamburaških sekcija na otvorenom, u okviru projekta „Spas za tamburicu 1-2-3“.

  Jedan od najpoznatijih domaćih velemajstora usne harmonike Igor Djeke, trenutno član kultnog sastava Disciplina Kičme, održat će u Ozlju 6.7.na Gradskom kupalištu radionicu sviranja usne harmonike i potom održati koncert Harp Explosion!

  Ponovo nam u goste dolazi Neno Belan & Fiumens, druženje na Kupalištu S Pogledom je zakazano za 19.7.

  Ljubitelji gledanja filmova na otvorenom će doći na svoje, ovo ljeto gledaju se ponovo filmovi u Riječnom kinu Kino kluba Karlovac, a u 2 dvodnevna termina filmske hitove za cijelu obitelj gledamo kod spomenika, u organizaciji agilne karlovačke ekipe Radar/Film za van.

  Iz Karlovca  uz vruće latino ritmove i animaciju uz vodu – u srpnju ponovo dolazi Saša Lugar i River Dance Karlovac ekipa.

  Posjetite i Vrhovac 20.7. – izvrsna Ozalj-Vrhovac Trail utrka i Stare seoske igre svake godine privlače sve više posjetitelja u to prekrasno selo.

  Pridružite nam se, dođite u dobrom društvu i donesite pozitivne vibracije na obnovljeno i uređeno Kupalište S Pogledom.

  Ulaz na sve programe je slobodan.

  Pokrovitelji – Grad Ozalj i Turistička zajednica Grada Ozlja

  Info: Turistička zajednica Grada Ozlja

  Facebook 

  fotografije: arhiv Turističke zajednice grada Ozlja

  PRATITE NAS

  1,311InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Savršena vikend avantura za kraj ljeta

  Tražeći ideju za  sjajan izlet nedaleko od Zagreba, donosimo preporuku za novootvoreni Adrenalinski park Duboka. Ako vam je dosadno u gradu, dani se sporo...

  Te čudesne Kupske noći..