Ljeto u Ozlju – uronimo u odličan provod

Kupanje, kultura, izleti, rekreacija – ljeto u Ozlju nikad zabavnije!
Četvrta ljetna sezona na obnovljenom Gradskom kupalištu u Ozlju, ispod prekrasne HE Munjara s pogledom na Stari grad, upravo je započela! Od 15.6. pa do sredine kolovoza organiziran je raznovrstan program – od koncerata klasične i zabavne glazbe i projekcija filmova preko kreativnih radionica do rekreacijskih sadržaja.

Na samom početku, u subotu 15.6. je već tradicionalno otvaranje sezone – 13. okupljanje zaljubljenika u motore organiziraju ozaljski bikeri Colapis Riders. Tijekom tog vikenda je u Ozlju i okolici zanimljivo: u subotu prijepodne u centru Ozlja, u popularnoj Humički, od 9:00 sati počinje serija druženja sa ozaljskim pčelarima i poljoprivrednicima nazvana Ozaljski med – prvi se predstavljaju nagrađivani OPG Štenta, iz Ferenaca, a u srpnju i Pčelarstvo Kolić. U Zavičajnom muzeju Ozalj isti dan od 18:00 sati zakazano je otvaranje izložbe „Vrlovka nakon 7000 godina“.

Tradicijska manifestacija Dani vina u Vivodini po 27. put se održava od 14. do 16.lipnja, poseban gost je legendarni Mate Bulić, koji nastupa u petak 14.lipnja.

Posljednji vikend u lipnju, 29.6. u idiličnom ambijentu Etno parka od 19:00 sati će nastupiti zagrebački gudački kvartet Porin, u organizaciji Zavičajnog muzeja Ozalj i Pučkog otvorenog učilišta Ozalj.

Odmah potom, u Ozalj dolazi sjajni Međunarodni festival folklora Karlovac, ponovo atraktivne folklorne skupine nastupaju u Starom gradu, u ponedjeljak 1.7. od 20:00 sati.

U suradnji sa Glazbenom školom Karlovac organizirana su 2 koncerta – najprije polaznici Međunarodne škole gitare 2019. predstavljaju tijekom škole uvježbane materijale, a onda i veliki nastup tamburaških sekcija na otvorenom, u okviru projekta „Spas za tamburicu 1-2-3“.

Jedan od najpoznatijih domaćih velemajstora usne harmonike Igor Djeke, trenutno član kultnog sastava Disciplina Kičme, održat će u Ozlju 6.7.na Gradskom kupalištu radionicu sviranja usne harmonike i potom održati koncert Harp Explosion!

Ponovo nam u goste dolazi Neno Belan & Fiumens, druženje na Kupalištu S Pogledom je zakazano za 19.7.

Ljubitelji gledanja filmova na otvorenom će doći na svoje, ovo ljeto gledaju se ponovo filmovi u Riječnom kinu Kino kluba Karlovac, a u 2 dvodnevna termina filmske hitove za cijelu obitelj gledamo kod spomenika, u organizaciji agilne karlovačke ekipe Radar/Film za van.

Iz Karlovca  uz vruće latino ritmove i animaciju uz vodu – u srpnju ponovo dolazi Saša Lugar i River Dance Karlovac ekipa.

Posjetite i Vrhovac 20.7. – izvrsna Ozalj-Vrhovac Trail utrka i Stare seoske igre svake godine privlače sve više posjetitelja u to prekrasno selo.

Pridružite nam se, dođite u dobrom društvu i donesite pozitivne vibracije na obnovljeno i uređeno Kupalište S Pogledom.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Pokrovitelji – Grad Ozalj i Turistička zajednica Grada Ozlja

Info: Turistička zajednica Grada Ozlja

Facebook 

fotografije: arhiv Turističke zajednice grada Ozlja