Podravina Adventure – ljetni izlet za pamćenje

TZ područja Dravski peski, TZ Koprivničko – križevačke županije, TZ Grada Đurđevac i Etno kuće obitelji Karlovčan u suradnji s turističkom agencijom Draft, ovaj vikend organizirali su vožnju rijekom Dravom stazom Drava tour adventure u sklopu projekta Podravina Adventure.

Početak staze bio je u mjestu Brodić u općini Ferdinandovac, a na samom startu bila je prava flota plovila – 12 kanua, 3 rafting čamca, 2 lađe koje su predvodili Argonauti, Sparte i Amazonke, turistički brod, prateći čamci i HGSS. Na samom početku za sve prisutne, obitelj Karlovčan pripremila je fini gulaš. Nakon što su svi preuzeli zaštitnu opremu, točno u 12 sati krenuo je spust prema Križnici. Ova staza od Brodića do Križnice duga je oko 12 km, a upravo ovdje je jedan od najočuvanijih tokova rijeke Drave tako da su osim u adrenalinu svi mogli uživati u prirodnim ljepotama te bogatom biljnom i životinjskom svijetu.

Posebni gosti Podravina adventure bili su Argonauti, Sparte i Amazonke koji su plijenili pažnju vozeći se neretvanskim lađama. Krajnje odredište bila je Križnica gdje se održavala manifestacija Big Jump, a tamo je za sve sudionike bila osigurana hrana i piće.  Zahvaljujemo se HGSS-u i skiperima iz Rafting kluba Koprivnica što su pazili na sigurnost svih sudionika ove vožnje.

Podravina Adventure projekt je koji je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta, a  provode ga TZ područja Dravski peski, TZ grada Đurđevca uz potporu TZ Koprivničko – križevačke županije.

Rafting je samo jedan dio ovog novog turističkog proizvoda koji je nedavno predstavljen javnosti te će sasvim sigurno pridonijeti razvoju turizma te povećanju broja turističkih dolazaka i noćenja na ovom području.

Foto: Luka Hrvatić

Preuzeto s dravskipeski.hr