Preporuka izleta u okolici Petrinje

Unatoč strašnom potresu koji je krajem prosinca prošle godine pogodio Petrinju, Sisak i okolna područja, Petrinja ovog ljeta i dalje nudi ljetne sadržaje, atraktivne izletničke lokacije s gastro ponudom i predivnom prirodom.

Za izbirljive tu je čak i vila s bazenom, a osvježenje vas čeka na Petrinjskom kupalištu na samom ušću rječice Petrinjčice, gdje se tradicionalno odvija večernji život u gradu.
Ovog ljeta svi večernji programi na Kupalištu se održavaju vikendom. I dalje rade pojedini ugostiteljski objekti i restorani, a aktualna ljetna događanja pratite na webu TZG Petrinje.

Vodimo vas u ljetno ozračje Petrinje, malog grada velikog srca koji svoje nedavne rane najbolje liječi – turističkom ponudom. Da, dobro ste pročitali. Unatoč razarajućim razmjerima prošlogodišnjeg potresa, život u Petrinji nije stao. Možete i dalje prošetati našom šetnicom, popiti kavu ili pojesti ručak u nekom od ugostiteljskih objekata a za one željne prirodnog zena, tu je i petrinjska okolica. Možete obići organizirano i lokacije pogođene potresom, samo se prethodno najavite u Turističku zajednicu. 

Što  posjetiti u Petrinjskoj okolici?

Za izletnike željne dobrog odmora i potpunog relaksa u okruženju ptica, stabala, hladovine i sadržaja za najmlađe, kao i adrenalinskih tura, preporučamo posjetiti nekoliko lokacija. Blizu su Zagrebu, nude brojne pogodnosti, dostupne su i cjenovno povoljne. 

Mlinski kamen uz Kupu

U malom selu Brest Pokupski, udaljenog samo 3,5km od centra Petrinje (u pravcu Zagreba), nalazi se ovo slatko imanje smješteno uz obalu rijeke Kupe. Ovdje se možete okupati, prespavati, uživati u cjelodnevnom boravku uz tradicionalnu domaću hranu a kontaktirati ih možete na mob i mail:

Mob: 099/736 8269; 099/377 2450

Email: [email protected]

IZLETIŠTE KORABLJA TIŠINIĆ

Korablja Tišinić, nalazi se u selu Taborište koje je udaljeno 5 km od središta Petrinje (u pravcu Hrvatske Kostajnice). U sklopu izletišta nalazi se mini zoološki vrt dok se na velikom prostoru u slobodnom kretanju ističu jeleni lopatari i ljame. Stara kuća – pokupska korablja preuređena je u restoran s više zasebnih prostorija, a na katu su smještene sobe uređene u ruralnom duhu. Obitelj u svojoj gastronomskoj ponudi ima vrhunske domaće specijalitete. Izletište je otvoreno subotom i nedjeljom od 9 do 22 sata, a ostale dane isključivo po najavi. Obavezno se unaprijed naručite za doručak ili ručak a što se smještaja tiče, sobe su trenutno u fazi obnove nakon potresa, no provesti jednodnevni izlet na ovom imanju, definitivno nije loša ideja. Najmlađi će uživati u igri s pitomim životinjama a vi ćete se odmoriti u mirnom ambijentu. 

Taborište 87a
tel: 861-305
mob: 099/851-4764
e-adresa: [email protected]

www.korablja-tisinic.hr

CAPRICCIA CENTAR

Željni ste adrenalina i zabave nakon dugačkog dana u klimatiziranom uredu? Posjetite OPG Ivančice Kudlek u selu Nebojan, koje je udaljeno 8 km od središta Petrinje u pravcu Gline i Topuskog. Možete zaplivati i u bazenu. 

Na imanju se nalazi adrenalinski centar s bogatim sadržajima (quad avantura, paintball, streličarstvo, berggo-kart, mini paintball, zorbing football, big foot football), bazen, wellnes drvena kupelj, dječje igralište i senzorički park.

U sklopu imanja u ponudi je vanjski i zatvoreni prostor za potrebe vlastite pripreme hrane: roštilj, kotlić, peka i kotlovina.
Dolazak na imanje isključivo uz prethodni dogovor i rezervaciju.

mob: 097/753-7713 (Marija) 098/171-7238 (Ivančica)
e-adresa: [email protected]
www.capricciacentar.com

OPG BELOŠEVIĆ – VINOTOČJE (usluge kušaonice vina, najma prostorije za razne događaje, a uskoro će u ponudi biti i sobe)

Želite kombinirati pješačenje uz odlična vina?

OPG Zvonka Beloševića s vinotočjem udaljeno je svega 5 km od središta Petrinje. Obitelj Belošević proizvodi vino od autohtonih sorti grožđa, bijelo vino: Pinot bijeli, Rajnski rizling i Graševina, crno vino – Frankovka, aromatizirano vino – Bermet i vinjak. Smješteno je na uzvisinama Hrastovačke gore koja je bogata kestenovim šumama, izvorima, ostacima starih utvrda i kojom vode planinarske staze do najvišeg vrha na 415 m. 

Hrastovica 171
Mob: 099/217-6242
E-mail: 
[email protected]
Otvoreno po najavi

Okupajte se u zelenju na osami – KUĆA ZA ODMOR NEVENKA RAJKOVIĆ

Nismo željeli reći da samo uživate u zelenim nijansama koje drveće darežljivo pruža iz terase i kupate se u pogledu na zelenilo, već da doslovno uronite i potražite osvježenje u komfornom bazenu, dok tišinu remete jedino ptice i šuštanje lišća na blagom ljetnom vjetru..

NEVENKA RAJKOVIĆ – kuća za odmor 

Vinogradi II, k.br.13 (otvoren)
44250 Petrinja
Mob: 091/8988-175
E-mail: 
[email protected]

SAŠA VUČINIĆ – odmorite u romantičnoj hrastovoj brvnari

Kuća za odmor smještena je u selu Gornja Bačuga koje je udaljeno oko 14 km od središta Petrinje (u pravcu Hrvatske Kostajnice i Hrastovice). Tradicionalna hrastova brvnara stara više od 100 godina nalazi se na brežuljku s kojega se pruža prekrasan pogled na okružje Banovine. Ovdje  možete uživati u miru i tišini te se rekreirati na planinarskim stazama Hrastovačke gore koja je bogata kestenovim šumama i bistrim izvorima.
U sklopu objekta nalazi se veliki zajednički prostor u prizemlju s kupaonicom, saunom i velikom terasom dok se u potkrovlju nalaze dvije spavaće sobe.

Gornja Bačuga 27, Petrinja (otvoren)

Mob: 091/365-4360

E-mail: [email protected]

Web link: airbnb.com

 Ostali smještaj na području Petrinje i okolice možete pronaći na ovom linku. 

PRUŽI PETRINJI RUKU – ČEKAMO TE

Nakon svih loših vijesti o Petrinji koje smo čitali proteklih mjeseci, doživjeti paintball, kupanje u bazenu, ukusne obroke nadomak Petrinje u seoskim domaćinstvima koja rade cijelo ljeto, otvorene restorane, kafiće kao i naše kupalište, svjedoči da se Petrinjci i dalje trude održati svoj grad živim i zanimljivim, unatoč svim nedaćama. 

Jer život ide dalje, a mali grad velikog srca kuca u ritmu tog života. Stoga, vidimo se u Petrinji! 

Fotografije: arhiv TZG Petrinje