Neobična pustolovina sljubljivanja SECA maslinovih ulja i hvarskih vina naslijepo u Gdinju

SECA OLIVE OIL & WINE TASTING ADVENTURE

U nedjelju, 27.08.2023 u kušaonici maslinovih ulja SECA Eva Marija u Gdinju, (općina Jelsa) na otoku Hvaru, u samome masliniku, održat će se večera kušanja naslijepo maslinovih ulja SECA i hvarskih vina, uz posebno osmišljene zalogaje.

Kušanje maslinovih ulja prava je poslastica za gurmane, a kad tomu dodamo pridjev – naslijepo, priča postaje intrigantnija. Uz pomno odabranih 5 sljedova, organizatori će poslužiti po dva različita maslinova ulja, a gosti će odabrati bolju kombinaciju. Uz bolju kombinaciju dodat će se po jedno hvarsko vino – i ono će se kušati naslijepo. A na najbolju kombinaciju hrane, ulja i vina – dodat će se mediteranski začini hvarskoga vrta Fjori Fôra.

Radionicu vodi i moderira organizatorica, prof. Marija Vukelić. Na samom početku će o uljima govoriti vlasnica kušaonice Eva Marija Čurin, gostima će pokazati kako se ulja pravilno kušaju, opisat će pojedine sorte maslina od kojih se proizvode ulja Seca, koja će gosti pokušati kasnije i prepoznati. O vinima će govoriti vinari, kada se, nakon « sljubljivanja naslijepo » otkrije sorta.

Hvarska maslinova ulja cijenjena su u cijelom svijetu, a uljara Seca Eva Marija svojim nagradama to i dokazuje – najznačajnije nagrade su stigle ove godine iz New Yorka i Japana. Zlato je dobilo ulje Eva Marija, nazvano po vlasnici OPG-a, 2022. nagradu je u Dubaiu dobila “Selekcija”, a u Tokiju je zablistala Levantinka. Godine 2019. ulja Seca uvrštena su u najpoznatiji svjetski vodič maslinovih ulja Flos Olei                         

Večera sljubljivanja ulja i vina otvorena je za javnost, organizira se za manji broj ljudi (20) stoga je važno prijaviti se na vrijeme, do 25.8, vlasnici i domaćici događanja, simpatičnoj “hvarskoj Slovenki” Evi Mariji Čurin na mail:  [email protected].                           

Foto:  Alterego media za Seca Eva Marija