Dani smokava u gradu Krku

Kušajte gastronomske delicije na bazi smokava od 25. kolovoza do 3. rujna!

Dani smokava u gradu Krku, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, održavaju se od 2007. godine te slave cijenjenu voćku Mediterana, smokvu, koja je stoljećima hranila otočno stanovništvo. Posvećeni primarno edukaciji gostiju i lokalnog stanovništva o smokvi, u svim njenim aspektima, Dani smokava istodobno turistički brendiraju grad Krk i otok Krk kao autentično gastronomsko odredište.

Program manifestacije je bogat i zanimljiv i laicima i stručnjacima, gastronomskim znalcima i gurmanima, gostima i domaćinima, a uključuje prodajno-izložbeni dio koji će, među ostalim, nuditi i visoko kvalitetne proizvode od smokava – od džemova, smokvenjaka, čokolade s kokosom i smokvama, svježih i suhih smokava do prirodne kozmetike sa smokvom te rukotvorina i ukrasne i uporabne keramike na temu smokve – ali i gastronomsku ponudu ugostiteljskih objekata, koja se tih dana bazira na smokvama.

Osim individualnog savjetovanja o uzgoju smokava, možete sudjelovati i na radionicama izrade suvenira na temu smokve (od gline ili filcane krčke ovčje vune), radionici slikanja Art&Wine te stručnom predavanju doc.dr.sc. Željka Prgometa i dr.sc. Ive Prgomet.

RADIONICA ART&WINE

Pridružite nam se na slikarskoj zabavi uz čašu krčkog vina i stručno vodstvo Alenke Goldner Sučić, prof. likovne kulture, specijalizacija slikarstvo!


Likovna radionica Art & Wine je zabavno-edukativno-kulturni program zamišljen kao slikarska zabava, koja ne zahtjeva prethodno iskustvo u slikanju. Uz stručnu suradnicu, u opuštenoj atmosferi, slikamo likovna djela, po izboru, u tehnici akril na platnu. Ovogodišnji motiv likovne radionice je smokva, koja je zbog svoje svevremenosti, ukusa i izgleda ploda i lista izvor inspiracije mnogim slikarima. 
Materijal osigurava organizator, a jedino što vi trebate donijeti je opuštenost i ljubav prema likovnoj umjetnosti.Mjesto održavanja: Mala vijećnica, grad Krk
Vrijeme održavanja: 3. rujna u 18:00 sati
Prijave: [email protected] (broj sudionika je ograničen)

Uživajte u bogatom glazbenom programu! 

U petak će, promenadnim nastupom, dio mediteranske glazbene tradicije predstavit krčka Klapa Nono, izvodeći ne samo klapske pjesme prepoznatljive po višeglasju i a capella pristupu, već i zabavni repertoar. Iste večeri ćemo, na Veloj placi, uživati u nastupu Palome Pavan (sopran) i Ognjena Gravora (klavir). Repertoar koncerta “Pozdravi iz svijeta” čine probrani evergreeni iz raznih krajeva svijeta – od “Carusa” i songova iz mjuzikla “Mamma mia”, do dirljivih hitova hrvatske glazbene scene poput “Zar je voljeti grijeh” i medleya pjesama grupe Novi Fosili, ovaj nastup obećava simfoniju emocija i izvanrednu zabavu!

Subota na Veloj placi je rezervirana za ples uz nastup veselog četvorca koji čine gitara, bubanj, truba i trombon – Pachamama Street Connection! Šaroliki repertoar benda sastoji se od domaćih i stranih hitova aranžmanski prilagođenih bendu, a veseli zvuk i pozitivna energija rasplešu svakoga tko se nađe u njihovoj blizini! 


U nedjelju je za vrhunsku glazbenu zabavu, u pratnji klavijature i gitare, zadužena Stefany Žužić, koja se javnosti predstavila kao natjecateljica popularnog pjevačkog showa The Voice! Krčanka Stefany nekadašnja je članica Mićih bodula, a danas popularna pjevačica koja se uspješnim nastupima potvrdila u žanru suvremenog pop-a!