Dođite na “Degustacije hvarskih vina” ovaj vikend u Hvar (28.04.-30.04.)

Tradicionalno vinsko događanje “Degustacije hvarskih vina” ovoga petka započinje temom Vino i čokolada u hvarskom Arsenalu.

Posjetitelje otoka Hvara tijekom turističke sezone  očekuje niz zanimljivih vinskih događanja pa uz popularne “Degustacije hvarskih vina” koje će se odvijati na raznim lokacijama u gradu Hvaru, Jelsi i Starome Gradu, preporučamo “Wine, Olive & Heritage Festival” krajem svibnja i Feštu vina krajem kolovoza u Jelsi

. Događanja su organizirana u suradnji s otočnim turističkim zajednicama i partnerima.  Ako se niste još odlučili gdje provesti nadolazeći produženi vikend, tema Vino i čokolada odlična je pozivnica za posjet Hvaru, otoku duge vinogradarsko-vinarske tradicije koja traje još od antike.  

     U petak 28.04. 2023. održat će se dvije tematske radionice u Loggi. Prvu,“Vino i čokolada – izvorno s Hvara” vodi prof. Marija Vukelić, vinska promotorica koja će sljubiti vina i otočke čokolade Gamulin te otkriti ljubiteljima vina okuse i mirise Hvara koji su u njima “zarobljeni”. Kušanje hvarskih plavaca vodit će dr.sc. Ana Mucalo, stručnjakinja za ovu najvažniju dalmatinsku crnu sortu grožđa.  

Subota 29.04.2023. predviđena je za opuštanje uz hvarska vina i muziku te upoznavanje i “čakulu” s vinarima. Nedjelja 30.04.2023. posvećena je upoznavanju Hvara – otoka vina, kada će turisti obići vinarije i Vinogradarsku zbirku.  Vinogradarska zbirka u Pitvama Muzeja općine Jelsa, najnovija je atrakcija Hvara i važan je dio doživljaja priče o hvarskom vinu. Moderan koncept ove muzejske zbirke isprepliće slojeve vremena, životni ciklus vinove loze, običaje i vjerovanja vezane uz život hvarskih težaka s lozom i vinom.Dugi vikend na Hvaru nudi doista puno zanimljivih aktivnosti, stoga, rezervirajte ga – za “hvarski đir”!

Foto: arhiva udruge Hvarski vinari