Urbanovo 2023 – dođite na Festival Pušipela

Urbanovo 2023. – Festival Pušipela

Dom kulture Štrigova, Štrigova 103

12.-14. svibnja 2023.

I ove se godine sredinom svibnja u Štrigovi održava ključni međimurski festival vina – Urbanovo. 

Druge godine zaredom smješten je u Dom kulture i turizma, velebni objekt koji će i ove godine biti mjesto izlaganja najboljeg što nude međimurski vinari kao i mjesto susreta poslovnih partneri vinara izlagača,  vlasnika restorana, sommeliera te svih koji su na bilo koji način uključeni kako u proizvodnju tako i u distribuciju vrhunskih vina. 

Urbanovo organizira udruga „Hortus Croatiae“ čiji je odnedavni predsjednik mladi i perspektivni vinar Robert Horvat. Samom Festivalu Pušipela koji je vrhunac Urbanovog prethodi Međunarodno ocjenjivanje vina (28. i 29. travnja) te Urbanovo gurman tjedan (5.-14. svibnja), a Urbanovo završava Otvorenim podrumima (19.-20. svibnja). Tijekom Festivala Pušipela održat će se i otvorenje izložbe „Vino na granici, vino na meji“, Wine & gastro urban night show, Wine & run, vinske radionice i vinski kviz. 

Festival je otvoren za javnost, uz kupnju ulaznice u  iznosu od 20 eura, a radno vrijeme sva tri dana je od 12 do 19 sati.

  • Naša su vina spremna kako za obične vinoljupce tako i za profesionalce i stručnjake, poručio je predsjednik Društva vinogradara i vinara „Hortus Croatiae„ Robert Horvat, te dodaje: kupci i konzumenti vina nisu svjesni da proizvodnja vina započinje već formiranjem vinograda, zaoranom prvom brazdom i sadnjom mlade biljke. Od tog trenutka do čaše dugotrajan je i mukotrpan posao kojeg odrađujemo sa ljubavlju i zadovoljstvom jer smo svjesni da je mjesto na svjetskoj vinskoj karti zaista čast i privilegij, a time i dužnost da naša vina njegujemo i proizvodimo misleći i na najmanje sitnice. Urbanovo je festival za svakoga i osobito nam je zadovoljstvo svakog posjetitelja dočekati kao gosta, a ispratiti ga kao prijatelja.