Kako razviti kreativnost kod djece kroz čitanje i igru?

Glumac Slavko Sobin mališanima i njihovim mama i tatama čitao i potpisivao slikovnicu Šapice u Falkensteiner Family Hotelu Diadora kao dio jedinstvenih edutainment i ecotainment programa. Djeca se osjećaju sigurno kada im se čita, čitanje im pomaže razviti vještine slušanja i pozitivno utječe na njihov kognitivni i jezični razvoj. Kroz slušanje priča proširuju vokabular, razvijaju koncentraciju i samodisciplinu i uče slušati s razumijevanjem. Priče djeci otvaraju potpuno novi svijet, potiču ih na razmišljanje izvan okvira i dodatno hrane kreativnost.

Kao dio jedinstvenih edutainment i ecotainment programa za djecu temeljenim na učenju kroz igru, Family Hotel Diadora u zelenom Falkensteiner Resortu Punta Skala, ugostio je glumca Slavka Sobina koji je mališanima čitao i potpisivao “Šapice u ulici strahova”, četvrtu slikovnicu serijala Šapica. Riječ je o divnoj i poučnoj priči o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju pomoću koje djeca uče kako prihvatiti strah i naučiti hrabro koračati dalje.

Slavko Sobin smatra da ono što radi kao pisac ima veću težinu od onoga što radi kao glumac. Kroz Šapice je, kaže, pronašao svoju svrhu, jer sadrže poruke uz koje je i sam odrastao te ističe kako je važno da sve najbolje što znamo prenesemo najmlađima.

“Osim poruka o važnosti prijateljstva, prihvaćanja i autentičnosti, ono glavno što želim  da djeca i odrasli nauče iz Šapica jest to da je sasvim prihvatljivo biti i tužan i sretan. Sreća nije konstantna i ne smijemo je loviti čitav život, jer se život ujedno sastoji i od loših trenutaka iz kojih možemo mnogo toga naučiti i izaći kao bolje osobe“, zaključio je Sobin.

Učenje kroz igru

U Family Hotelu Diadora sve je podređeno djeci, a kroz edukativno-zabavne programe prilagođene svim uzrastima, educirani supervizori brinu o svim njihovim potrebama s fokusom na “eko-edukaciju”. Mališani kroz znanstvene projekte uče o solarnoj i energiji vjetra, otkrivaju važnost morskog ekosustava te uče kako ga zaštititi. A da bi sve bilo još uzbudljivije i poučnije, tu je i “edutainment concierge” koji za njih sastavlja posebne programe.

Happy Kiddos programi tako donose pregršt zabave i učenja za sve uzraste – od bebica do tinejdžera! Samo neki od odličnih programa za male goste uključuju radionicu ‘Nutricionizam na djelu’ gdje djeca, ali i roditelji, kroz interaktivna predavanja/radionice uče o važnosti prehrane, o važnosti uključivanja roditelja u taj proces, o sastavljanju vlastitog zdravog međuobroka od sastojaka o kojima se razgovaralo i usput, naravno, odlično se zabavljaju.

Za malene zaljubljenike u pokuse i znanost tu su i ‘Tinker Labs – znanstveni pokusi’. Slogan ovog zabavnog STEAM programa je «od igre, do strasti, do svrhe», a nastavni sati osmišljeni su tako da zaokupe djecu zabavnim i interaktivnim igrama i aktivnostima. Cilj je stvoriti inspirativan prostor gdje djeca mogu koristiti svoje ruke i um da bi izgradili razne stvari pod vodstvom certificiranih učitelja Tinker Labs-a u malim grupama.

Za najmlađe samo najbolje

Brojni sportski tereni, Free Play zona, vanjski zid za penjanje, dvokatna penjalica, Valo jump, Valo climb i Falky Land nude pregršt opcija za trošenje neiscrpne dječje energije. Klinci će uživati na unutarnjim i vanjskim bazenima i toboganima, a opustiti se mogu u dječjoj sauni ili na jednom od wellness tretmana prilagođenih upravo njima. U Family Hotelu Diadora znaju da je uravnotežena i zdrava prehrana iznimno važna za razvoj djece pa tako imaju vlastitu čajnu kuhinju Biberonia gdje roditelji 24 sata dnevno mogu pripremiti dječje obroke, a koncept hrane u restoranu Artigiani također uključuje isključivo organsku hranu domaćih proizvođača sa zadarskog područja.

O Falkensteiner grupi:

FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG jedna je od vodećih turističkih tvrtki u privatnom vlasništvu u šest europskih zemalja. Objedinjuje divizije Falkensteiner Hotels & Residences s trenutno 27 hotela s četiri i pet zvjezdica, 3 apartmanska naselja i premium kamp, FMTG Development i turističkog konzultanta Michaeler & Partner.

Fotografije: Falkensteiner Hotels & Residences