“Hrvatska – vaš novi ured”, kampanja za digitalne nomade

Izmjenama i reguliranjem paketa Zakona, Hrvatska je postala idealna destinacija na karti svijeta za boravak digitalnih nomada. S ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade, krenula je i oglašivačka kampanja koju provodi Hrvatska turistička zajednica. 

Uz PR i medijske aktivnosti, kampanja će se provoditi putem društvenih mreža Facebook i Twitter s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. U sklopu kampanje na web stranici Croatia.hr, kreirana je posebna podstranica Croatia your new office na engleskom jeziku, koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.
„Hrvatska je jedna od prvih članica Europske unije koja je regulirala jednogodišnji privremeni boravak za digitalne nomade, a rezultat je to suradnje Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija te Ministarstva turizma i sporta. Hrvatski turizam prepoznaje ovu priliku u kontekstu razvoja cjelogodišnjeg turizma. Kvalitetnom ponudom i jednostavnijim procedurama nastojimo privući što veći broj digitalnih nomada i na taj način promovirati našu destinaciju.
Poslovanje digitalnih nomada izvrsna je prilika za hrvatsko gospodarstvo, a raduje nas činjenica da digitalni nomadi pokazuju sve veći interes za brojne hrvatske gradove. Vjerujem da će Hrvatska digitalne nomade oduševiti svojim prirodnim i kulturnim ljepotama kao i autentičnom ponudom. Svim sadašnjim i budućim digitalnim nomadima želim toplu dobrodošlicu u jednu od najpoželjnijih europskih destinacija – jedinstvenu Hrvatsku“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Podsjetimo, Hrvatski sabor krajem studenog 2020. usvojio je Zakon o strancima koji je na snagu stupio s početkom 2021. godine i prema kojem se „digitalnim nomadima“ može odobriti privremeni boravak u našoj zemlji u trajanju do godine dana.

Dodajmo kako sve navedeno prepoznaju i brojni strani mediji pa je tako vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet svoj nedavni članak posvetio upravo temi digitalnih nomada i uvjetima koje stranci moraju ispuniti kako bi u Hrvatskoj proveli godinu dana u statusu digitalnih nomada, dok je ugledni časopis Forbes u francuskom, ali i američkom izdanju objavio članak o našoj zemlji kao poželjnoj i otvorenoj destinaciji za digitalne nomade. Isto tako, brojni američki mediji navode Hrvatsku i Dubrovnik kao izuzetno poželjne destinacije za boravak digitalnih nomada.

Izvor: mint.gov.hr

Fotografije: HTZ