Zelena blaga Bilogore – proljetna poslastica za ljubitelje aktivnog odmora

Pripremite se za vikend iznenađenja!
Imanje Vila Bilogore u Maloj Dapčevici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 14. i 15. travnja, organizira manifestaciju Zelena blaga Bilogore, koja će i ove godine privući ljubitelje prirode i aktivnog odmora.
Ove godine su se u suradnji,  pridružile Bjelovarsko-bilogorska županija i Virovitičko-podravska županija. 

A evo što vas sve očekuje na ovom izletu:

LET BALONOM IZNAD BILOGORE!
Letite balonom iznad Bilogore s Marijom Petrić Mikloušić, iskusnom reprezentativkom u letenju balonima na vući zrak i prvom ženom pilotkinjom solarnog balona iz Balon kluba Zagreb. Cijena po osobi iznosi 1.250 kuna , a u košari balona smije biti maksimalno pet osoba. Prilikom prijave potrebno je uplatiti 300 kuna akontacije. Odvažite se, prepustite se slobodi i uživanciji i rezervirajte na vrijeme svoj let na [email protected] ili pozivom na broj 099 660 8113.

BICIKLIJADA ZELENA BLAGA BILOGORE

Biciklisti, ljubitelji prirode i aktivnog odmora, dođite na najzabavniju biciklijadu ikad! Provjerite zbog čega smo prošle godine privukli više od 100 biciklista! Uvjerite se u ljepotu Bilogore, družite se i opustite u vožnji dugoj 44 kilometra.

Za početak, u deset sati na obiteljskom imanju Vila Bilogore u Maloj Dapčevici pripremili smo vam bogati i zdravi doručak. Tek nakon toga spremni ste za aktivnosti. Krećemo u 11 sati, odaberite tempo koji vam odgovara i uživajte.
Ako ste iz Virovitice ili njezine okolice, dobro je znati da je iz središta grada organizirana biciklistička vožnja do Vile Bilogore.
Organizatori ove jedinstvene ciklo-gastro manifestacije su Vila Bilogore i portal za promociju cikloturizma Nippy Adventures 

TURNIR U BRDSKOM NOGOMETU
Zaigrajte potpuno drugačiju verziju najvažnijie sporedne stvari na svijetu. Ekipe se sastoje od tri plus dva rezervna igrača. Igra se na terenu veličine 20 puta 30 metara, a najbolju ekipu, naravno, očekuju nagrade. Kotizacija po osobi iznosi 50 kuna. Da bi se dobro igralo treba se dobro i jesti pa sve ekipe očekuje bogati bilogorski doručak i ručak.
– Kada? Subota, 14. travnja u 9:00, izvlačenje i poredak ekipa.
– Prijave do petka, 13. travnja na mail: [email protected]

LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA UDRUGE ISKORAK 
Kreativna, zabavna i poučna radionica koja će vašu djecu uz jednostavne grafičke i slikarske tehnike upoznati s bogatstvom i ljepotom bilogorskih šuma.
Voditeljice radionice su Nikolina Mihić, profesorica likovne kulture i Maja Šmolc, mag. pedagogije, članice Udruge za promicanje kvalitete života Iskorak.
– Kada? Subota, 14. travnja od 10:00 do 12:00.
– Prijave do petka 13. travnja na [email protected].

ZELENO I AKTIVNO, OKRUGLI STOL ZA DJECU, MLADE I RODITELJE UDRUGE ISKORAK
Kako brinuti o tjelesnom zdravlju, na koji način poboljšati kvalitetu života i što je to zdrava prehrana? Vaši klinci će to najbolje naučiti u opuštenoj i ležernoj atmosferi, u prirodi kroz razgovor. Pridružite im se, potaknite ih, osluhnite njihova razmišljanja.
Voditelji radionice je Bojan Mihić, instruktor fitnessa, Efficient Training Method instruktor i Precision Nutrition certificirani trener, član Udruge za promicanje kvalitete života Iskorak.
Kada? Nedjelja, 15. travnja od 11:00 do 13:00.
– Prijave do petka, 13. travnja na [email protected].

RADIONICA ZA DJECU O ČOKOLADI ČOKOLADIRNICE CHADE 
Na najslađoj radionici na svijetu vaši klinci uživat će u izradi pralina s najveselijim uzorcima, kombinirat će voće i čokoladu i na trenutak postati pravi čokolatijeri. Naučit će kakvih sve čokolada ima i da je najzdravija 96 postotna čokolada, bez šećera i glutena. Voditeljica radionice je Sonja Bošnjak, stručnjakinja za sve vrste čokolade i vlasnica Čokoladirnice Chade iz Osijeka.
Njezini proizvodi – četrdesetak vrsta čokoladnih tabli svih veličina i četrdesetak vrsta pralina, isključivo su ručni rad od bijele, tamne, mliječne i zdrave čokolade. U proizvodima spaja okuse iz čitave Hrvatske poput čokolade s maslinovim ili bučinim uljem ili one s paškim sirom.
– Kada? Subota, 14. i nedjelja 15. travnja od 14:00 do 14:30.
– Prijave do petka, 13. travnja na [email protected].

 

VILINSKI PUT – TRAGOVIMA BILOGORSKIH MITOLOŠKIH BIĆA 
Prema pričama i legendama šumske vile, dekle, vedi, mali s crvenom kapicom i druga mitska bića skrivaju se u šumama Bilogore. Kažu, budete li imali sreće možete ih susresti i na atraktivnom izletištu i seoskom imanju Vila Bilogore u vlasništvu obitelji Rekić. Imanje je smješteno u Maloj Dapčevici, selu usred šume koje broji ni manje ni više nego tri stanovnika.
Želite li saznati sve o bilogorskim mitološkim bićima, prošećite Vilinskim putem u pratnji licenciranog turističkog vodiča. U šetnji koja traje 60 minuta, uživati će baš svi. Sa sobom ponesite malo vode i puno dobre volje.
Kada? Subota, 14. travnja u 13:00 i nedjelja, 15. travnja u 11:00.
Prijave do petka 13. travnja na [email protected].

Vrijedni domaćini imanja Vila Bilogora pobrinuli su se da nitko ne ostane gladan i žedan, pa će se tako za sve sudionike turnira u brdskom nogometu i za sudionike biciklijade osigurati bogati bilogorski doručak i ručak.
Ni ostali posjetitelji neće ostati zakinuti za gastronomske užitke bilogorskog kraja jer će se na obiteljskom imanju Vila Bilogora predstaviti lokalni proizvođači. Bit će tu Sirana Biogal s dvadesetak vrsta kravljih, kozjih i ovčjih sireva, BioEko trgovina s prirodnim i zdravim proizvodim, Čokoladarnica Chade s ponudom raznih vrsta čokolada, rakija, maslinovog i bućinog ulja.

OPG Draženka Kešić predstaviti će se s proizvodima od voća i povrća – čajevima, octom, sokovima, džemovima i pekmezima, OPG Vončina s džemovima od naranče i đumbira te raznih vrsta pekmeza, a OPG Balja s raznim vrstama meda. OPG Gorza ponudit će malinovo vino koje se izvrsno sljubljuje s desertima, a posebice prija uz jela od divljači. Razne proizvode od butternut tikve, džemove i sokove predstavit će OPG Bačak. Da ne ostane sve na hrani i piću pobrinut će se Nevenka Bergovac iz Grubišnog Polja koja izrađuje rukotvorine s tradicijskim detaljima, primjerice ručno izvezene torbice i ukrasne kutijice. OPG Tvrtko Matijević bavi se uzgojem najzdravijeg bobičastog voća aronije.

Ne zaboravite proslaviti proljeće na obroncima ovog prelijepog kraja. 

Izvor: Facebook Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije

Fotografije: Vila Bilogore, arhiv uredništva