Istražili smo savršeni grad za proljetni city break

Nakon više mjeseci hladnih zimskih i predugih večeri, ništa nije toliko željno iščekivano kao proljeće. Buđenjem prirode i jačom prisutnošću dugo očekivanog sunca budi nam se želja za kretanjem, druženjem i optimizmom.
Priroda i sunce tjeraju nas na kretanje i vježbanje, motiviraju nas da osluhnemo sebe i što nam nudi proljeće. Pozivamo vas u Daruvar, zeleni kutak pun prirodnog blaga…

Ima li ljepše okrjepe od kupanja u bazenima s termalnom vodom? Blagodat prirode na suvremen način za cijelu obitelj u bazenima i wellness oazama Daruvarskih toplica i Termalnog vodenog parka Aquae Balissae Daruvar.

Produžite vrijeme boravka na otvorenom. Prošećite Julijevim parkom, čije se šetnice i hortikulturalno bogatstvo oko egzotičnih građevina i kaptiranih termalnih izvora prostiru na 9,5 ha površine, a nalazi se u samom srcu grada.

Prošećite šetnicama oko rijeke Toplice, Sportskog ribnjaka Jezero, uređenim stazama Rimske park šume koja vam na svojih 20 ha površine nudi vježbalište na otvorenom, Poučnu stazu Rimska park – šuma 2 km i obiluje zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama, te povijesnim vrijednostima iz rimskog doba. 

Ljubitelje starina i povijesti pozivamo da obiđu Dvorac Janković, jednu od najpoznatijih baroknih građevina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji iz 18 st., zaštićeni spomenik kulture Republike Hrvatske 1. kategorije. Šećući Dvorskim perivojem zasigurno ćete poželjeti odmoriti pod krošnjom dominantnog muškog stabla Ginka bilobe s opsegom debla oko 7 m, posađenog još u vrijeme izgradnje dvorca, a koje danas slovi za najljepši i najstariji primjerak te vrste u Hrvatskoj. 

Tako je malo potrebno da bi se posvetili sebi, upili svu tu silnu energiju prirode koja nas okružuje, upoznali neku novu destinaciju, njen spektar različitih boja, mirisa i okusa, osjetili dobre vibracije kroz druženja s prijateljima na zanimljivim događanjima ili uz kavu na terasama okupanim proljetnim suncem.

Prepustite se i osluhnite što vam nudi proljeće u Daruvaru. 
Onoliko koliko Daruvar voli život, vi zavolite Daruvar!

Više na webu: TZ Daruvar-Papuk www.visitdaruvar.hr

Još nekoliko razloga zašto posjetiti Daruvar – istražite ih:

Zato jer imaju izvrsne toplice i vrhunsku wellness ponudu i to u centru grada

Zato jer se tamo proizvodi odlično pivo

Zato jer je okolica čista magija, i savršena je za planinarenje, šetnje, bicikliranje ili jahanje

Zato jer ćete uživati u specijalitetima gastronomske brižno čuvane tradicije, a tek vinske ceste..

i još puno, puno toga..

Informacije:

visitdaruvar.hr

Facebook

fotografije: Ratko Vuković, Predrag Uskoković, Damir Bakarić