U romantičnom Varaždinu, pod krinolinom ljubavi recite DA voljenoj osobi

Europa je prepuna romantičnih mjesta na kojima parovi svoje trenutke povezanosti, zaljubljenosti i sreće simbolički predstavljaju zaključavanjem lokota i bacanjem ključa. Svaka ljubav želi biti vječna, trajati zauvijek, nikada ne splasnuti i uvijek gorjeti istom vatrom. Ne uspiju sve ljubavi u tom naumu, ali samo u Varaždinu lokoti, jedan po jedan, postaju dio umjetničke instalacije Krinoline ljubavi, što im daje novi smisao.

Nova gradska atrakcija – Zaključaj svoju ljubav u Varaždinu

Krinolina ljubavi oplemenjuje početak Kranjčevićeve ulice u samom srcu Varaždina i postala je jedna od omiljenijih gradskih atrakcija. Nakon što je, zbog radova na uređenju nove knjižnice u kući Ritz, nakratko bila sklonjena, vraćena je na svoje mjesto i to baš uoči Valentinova.

Turistička zajednica grada Varaždina poziva sve zaljubljene parove da zaključavanjem lokota na jednoj od njezinih metalnih nabora, Krinolini dodaju novi sloj raskoši i postanu dio umjetničkog djela u kontinuiranom nastajanju. Njihova će ljubav tim simboličkim činom možda postati jača, sjećanje na nju trajno, a javni prostor Varaždina još ljepši.

Krinolina ljubavi dio je projekta Turističke zajednice grada Varaždina – Umjetnost na ulici, autor Krinoline je akademski slikar Ivan Mesek, a njezinu izradu sufinancirala je Hrvatska turistička zajednica.