“Lukovo u Novskoj” – kirvaj s odličnim programom i raznolikom zabavom
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Istraži/doživi Kontinentalne preporuke “Lukovo u Novskoj” – kirvaj s odličnim programom i raznolikom zabavom

  “Lukovo u Novskoj” – kirvaj s odličnim programom i raznolikom zabavom

  Ovaj najzapadniji slavonski grad poseban je u listopadu. Kažu da je doći u Slavoniju na slavlje doživljaj, ali dolazak na kirvaj se prepričava još dugo vremena! Zvuci tamburice, miris lovačkog gulaša i dobre kapljice, ulice grada obučene u svečano ruho i dekorirane jesenskim plodovima i bojama, kao i jedinstveni događaji koji građane i posjetitelje vraćaju na prijelaz iz 19. u 20. stoljeće glavni su adut Lukova u Novskoj.

  Tih dana iz škrinja se izvuku narodne nošnje, glumci i glazbenici izađu na ulicu, napune se stolovi domaćim tradicionalnim poslasticama, pozovu gosti iz svih krajeva, a svečano urešene kočije zakrče ulice. Novljanski vremeplov otvoren je od 18. do 20. listopada, a 19.10. nudi i besplatnu vožnju vlakom za posjetitelje iz Zagreba. Kako je nekad izgledao salon starog hotela i što se u njemu pilo, o kojim temama se pričalo u brijačnici, kakve frizure pravile su se u frizeraju, kako je izgledala nastava u starinskoj učionici, što se gledalo u kinu, što se kupovalo na sajmištu, kakve su bile igre na sreću  i kako su uopće živjeli stari Novljani… Odgovore nudi program koji svaku večer završava pučkim veselicama uz nastup Joleta, Maje Šuput i Gipsy Jazz Quartet-a.

  Lukovo manifestaciju podupiru Grad Novska, Turistička zajednica Grada Novske i Hrvatska Turistička zajednica, kao i brojne hrvatske tvrtke. Dobro došli u Novsku!

  Saznajte više: www.novskaturist.hr

  Promo

  PRATITE NAS

  1,328InstagramSlijedi

  Najčitanije

  5 odličnih preporuka za izlet s djecom u Zagorje

  Ljeto je dugo, djeci je dosadno, imate osjećaj da nema kraja dječjoj gnjaveži, pa ni dugom vrućem ljetu koje se sporo vuče kroz svoje...