Što se događa s otkazanim letovima i nagradnim programima za putnike zrakoplovnih kompanija?

Globalna obustava letova izazvana pandemijom korona virusa utječu na sve putnike, posebno one koji često lete. Osim problema s otkazanim letovima mnogi Flying Blue članovi programa vjernosti se pitaju hoće li im nagradne milje i dostignuti statusi, koje su sakupljali tijekom prethodnih godina, propasti.

Obavijest putnicima koji su rezervirali svoje letove:

Air France i KLM nude tri opcije putnicima koji su trebali letjeti do 31. svibnja 2020.:

  • besplatnu promjenu datum putovanja;
  • promjenu odredišta svog putovanja;
  • vaučer za nepovratne karte u istoj vrijednosti kao i kupljena zrakoplovna karta.

Vaučer vrijedi godinu dana i može se koristiti za plaćanje budućih letova s KLM, Air France, Delta Air Lines ili Virgin Atlantic.

Gore opisane opcije omogućuju Air Franceu i KLM-u da svakom putniku razjasne opcije i daju jamstvo u najkraćem mogućem roku. Karte nisu izgubljene.

U  slučaju otkazivanja letova ili neiskorištavanja vaučera nakon razdoblja od 12 mjeseci, putnici će dobiti povrat novca u vrijednosti vaučera.

Obavijest putnicima u programu vjernosti Flying blue

Grupa Air France-KLM uvjerava članove svojega Flying Blue programa vjernosti kako su njihove milje i statusi u narednih godina dana sigurni. Naime, svi putnici, kojima status ističe u periodu između ožujka 2020. i veljače 2021. zadržat će svoj trenutni status još dvanaest mjeseci, bez obzira na to jesu li skupili dovoljan broj bodova ili ne. Drugim riječima, ukoliko nekome srebrni status ističe u travnju 2020. godine, on će ga zadržati čak i ukoliko je skupio manje od 100 bodova potrebnih za zadržavanje statusa. Ukoliko putnik ima više od 100 bodova, zadržava status, a višak milja mu se prenosi u sljedeći period. Ova mjera će vrijediti samo za zadržavanje statusa, ne i za prelazak na višu razinu članstva (npr. iz zlatnog u platinasti).

Također, za nagradne karte vrijedi mogućnost otkazivanja, promjene rezervacije, refundacije ili promjene odredišta ukoliko je putovanje zakazano za period do 31. svibnja 2020.

Za više detalja posjetite stranicu https://www.flyingblue.com/en/news/coronavirus-updates?country=NL

Photo:AF KLM