Bjelovarsko bilogorski kraj – destinacija snova za turiste i avanturiste

Bez mora ali puni sadržaja

Bjelovarsko – bilogorski kraj iz godine u godinu bilježi sve veće atrakcije na turističkoj karti Hrvatske.

 
U 2016 godini ova županija dobila je prvi kamp, na seoskom domaćinstvu u mjestu Puričani, prvi hostel u sportsko-rekreacijskom centru Kukavica, bazene u sklopu Kulturnog centra Mato Lovrak u Grđevcu, sredstvima iz EU projekta Natura 2000 napravljen je centar za promatranje ptica, uspjeli su ući na stranicu EDEN mreže Europske komisije kao europska destinacija izvrsnosti, a uređena je i međunarodno certificirana prva konjička turistička staza u Hrvatskoj.

foto: www.namalenombrijegu.hr

Konjička staza duga je čak 90 kilometara, s 20-ak odmorišta-agroturizama i objekata tradicijske i kulturne baštine, a certificirano je i prvih osam turističkih vodiča za konjički turizam.

Prelijepi Garić grad iz 13. stoljeća, uz Medvedgrad jedna je od najstarijih hrvatskih utvrda u sjevernoj Hrvatskoj

Također je jedan od najstarijih srednjevjekovnih utvrđenih gradova u središnjoj Hrvatskoj, a dao ga je sagraditi ban Stjepan Šubić 1256.

Vinarija Coner, proširena je sobama i apartmanima kategorije četiri i pet zvjezdica, a stalno se otvaraju i novi OPG-ovi koji se bave turizmom.

Sve je posjećenija i Romska kuća u Velikom Trojstvu a Vila Bilogore otvorivši svoja vrata posjetiteljima nakon višegodišnje adaptacije, postala je nezaobilazno mjesto izletnika, biciklista i uživatelja u ruralnoj ponudi ovog kraja.


Vila Bilogore

tz-153Romska kuća 


eko okućnica Veliko Trojstvo

Daruvarske toplice pak, čijih je 55% kapaciteta na komercijalnom tržištu, neprestano ulažu u nove sadržaje te su nakon obnove soba u Vili Arcadiji, potkraj 2016. otvorili i nove wellness i SPA sadržaje.

Daruvarsske toplice - wellness (3)

Atraktivnost prirodnog prostora, posebice područja šumskih površina kojima koncesijski dobrim dijelom upravljaju ovdašnje lovačke udruge, nude mogućnost razvoja i unapređenja turističke ponude destinacije i foto-safarijem.


Turisti – ljubitelji prirode s interesom za fotografiranje flore i faune, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od sada mogu krenuti i u „lov“ čarobnih prirodnih ljepota uz pomoć objektiva i dalekozora i kao svojevrsne suvenire kući odnijeti fotografije za pamćenje.


O ponudi foto-safarija koja uključuje i stručne vodiče-pratitelje možete više saznati u Turističkoj zajednici BBŽ, Lovačkom savezu Bjelovarsko-bilogorske županije te u ponudi turističke agencije PutovanjaPLUS.

Ako do sada niste znali da se na obroncima Bilogore mogu promatrati ptice, iznajmiti Romska kuća, uživati u jahanju, lovu, ribolovu, biciklističkim stazama, i prespavati u brojnim OPG-ovima, isprobati vrhunski welnness, popiti odlično pivo ili vino, krajnje vrijeme je nadoknaditi propušteno. 

foto: arhiv Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije, Vila Bilogore, Na malenom brijegu, Daruvarske toplice, Štefan Brajković

Anita Žuvela Hitrec