Biciklom kroz Podravinu

Podravina je područje na sjeveru Hrvatske koje se proteže uz rijeku Dravu. Južno je omeđuju brda Bilogore i obronci Kalničkog gorja.
Podravina uključuje i područje s lijeve obale Drave zvano Prekodravlje. Podravina kao kulturno-povijesni pojam nastaje u kasnom srednjem vijeku.


Upravo rijeka Drava, po kojoj je Podravina i dobila ime, daje karakterističan ugođaj cijeloj regiji.
Drava je velika i moćna rijeka. Dugačka je 750km a izvire u Italiji u južnom Tirolu.
Potom teče kroz Austriju, Sloveniju, jednim dijelom tvori Hrvatsko – Mađarsku granicu, i na kraju kod hrvatskog mjesta Aljmaš utječe u Dunav.
No isto tako Drava je i pitoma i mirna, posebno u Podravini gdje ljudi već stoljećima grade svoja sela i žive na njezinim obalama.


Život u tim malim Podravskim selima u kojima ćete odsjesti i druga koja ćemo posjetiti na biciklističkim turama, je miran i tih.


Taj mir ponekad samo prekine krik neke ptice u letu ili skok neke veće ribe u lovu na svoj plijen u plićacima Drave.


Ako posjetite Podravinu oduševiti će vas jedinstveni krajolici, pitoma ruralna sela, izvanredna domaća kuhinja i dobrodušni domaćini koji će vas dočekati sa velikim osmjehom na licu.
I sve ovo čeka samo na vas, sve što trebate napraviti je doći i uživati.

Poželite li saznati više o bicikliranju čudesnim krajolicima Podravine, Slavonije i Baranje, ili čak odabrati i željenu biciklističku turu, saznajte sve na portalu www.nippyadventures.com. A da je veliki Van Gogh slučajno živ, ne sumnjamo da bi mu upravo Podravina, bila  savršena inspiracija za njegova bezvremenska djela.

 

Foto: Nippyadventures.com