Još samo dva dana do najveće vinske fešte na Pelješcu

Na Danima otvorenih vrata peljeških podruma, u subotu, 7. prosinca, očekuje se više od četiri tisuće posjetitelja

Sve je spremno za 14. Dane otvorenih vrata peljeških podruma, poručuju njezini organizatori – dvije udruge vinogradara i vinara: Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac. Ovogodišnje izdanje rekordno je i po broju vinarija i po broju najavljenih dolazaka. Procjenjuje se da će ukupno 32 pelješke vinarije, koliko ih u prekosutra otvara vrata, posjetiti oko četiri tisuće ljubitelja vina iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Splita, Dubrovnika…

Već sutra, 6. prosinca, u Domu vinarske tradicije u sklopu PZ Putniković – poznate i po „Prvom hrvatskom muzeju vinogradarstva i vinarstva“ – dvadesetak mladih peljeških enologa ocjenjivat će vina autohtonih sorti berbe 2019., a pelješki kulinarski majstori natjecat će se u pripravljanju lovačkog gulaša. Uz njega se izvrsno sljubljuje Plavac mali, vino koje je nadaleko proslavilo Pelješac.

Upravo je njemu posvećena i ova atraktivna  manifestacija, koja još jednom potvrđuje da vinski turizam itekako može privući goste u Dalmaciju i u zimskim danima. Dani otvorenih vrata peljeških podruma službeno se otvaraju 7. prosinca u 11 sati u stonskom Kaštiju, nakon čega vinoljupci i uzvanici kreću u tradicionalni obilazak peljeških vinarija.