Nezaboravni vikend u Zagrebačkoj županiji

Ovaj vikend krenite vinskim cestama i otkrijte čak 60 vinarija, craft pivovara i destilerija koje otvaraju svoja vrata i pozivaju vas da otkrijete najbolje od Zagrebačke županije!

Samoborski, plešivički, zelinski i moslavački krajolici sa sigurnošću spadaju u najveće ljepote ovoga kraja i kao takvi idealni su za provesti slobodno vrijeme izvan grada. Događaj Via VINO u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije poziva vas da otkrijete ljepote na manje od sat vremena udaljenosti od grada te spaja glazbu, film, kulturu i gastronomiju u najbogatije iskustvo ove jeseni. Više možete istražiti na službenoj stranici Via VINO, www.viavino.hr!

Osim vinarija nadomak Zagreba, po prvi put imate priliku istražiti i što se krije iza vrata craft pivovara i boutique destilerija koje vas također zovu u posjet i na nezaboravni vikend getaway. Ima li išta bolje od toga da vas na manje od sat vremena od grada čekaju najbolja gurmanska autohtona iskustva koja zovu na dobro društvo, dok ste okruženi prirodom i pogledom koji seže na brežuljke i ravnice okupane jesenskim bojama? Sad zamislite da pritom otkrivate neke od najboljih hrvatskih vina, piva i žestokih pića čiji okusi prate lokalne namirnice i specijalitete pomno pripremljene od samih domaćina.

Sve ljubitelje Halloweena ovog će petka savršeno ugostiti VK Winery&Gallery, vinarija i galerija iznad Ivanić Grada u kojoj će se odvijati ‘Helloweeno party’ na otvorenom. Vinsku kartu sa svim vinima Voštinić Klasnić pratit će vrući kesteni i slasni burgeri, ali i tek isfiltrirane mlade Škrlete te rakija od Škrleta. Sve to uz zagrebački DJ dvojac Solffeggio Music Project

Naime, u sklopu događanja Via VINO odvija se Via VINARIA, dani otvorenih vrata u vinarijama Zagrebačke županije u kojima sudjeluje čak 60 vinskih imena, craft pivovara i destilerija, a možete ih posjetiti od 15. listopada do 15. studenoga. Okupite drage ljude, svakako najavite svoj termin i nadolazeće vikende provedite na zagrebačkom zelenom prstenu, otkrivajući kvalitetna vina i lokalne specijalitete koje za vas pripremaju domaćini.

Događanje Via VINARIA odvija se u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’ kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste Zagrebačke županije. Poznato je kako su ovdje u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta!

Popis svih vinarija, craft pivovara i destilerija možete pronaći na stranici viavino.hr.

Vidimo se, dobro došli!