LegendFest u Velikom Taboru – priče o zmajevima

Zmaj, to očaravajuće nadnaravno biće bit će glavna tema ovogodišnjeg LegendFesta u Velikom Taboru, drugog po redu festivala narodnih priča, legendi i mitova Hrvatske. U terminu od 17 do 23 sata, 24. kolovoza 2019. u Dvoru Veliki Tabor i oko njega ispreplitat će se, putem različitih vrsta umjetnosti, zmajske teme.

Glazba, ples, kazalište, fotografija, predavanja, izložbe, radionice za djecu i odrasle – sve to čini LegendFest multimedijalnim i interaktivnim spojem prostora, vremena i stila. Povedite i vaše najmlađe a očekuje vas slijedeći atraktivan program:

Upoznat ćete se, kroz predavanje i projekcije, sa simbolikom i značajem zmajeva u narodnim pričama, gledat ćete predstave u kojima se junaci susreću sa zmajevima, kročit ćete kroz Veliki Tabor lica oslikanih zmajskim simbolima, otiskivat ćete vlastite zmajske tragove, pronalaziti zmajska jaja, jesti zmajske odreske, izrađivati leteće zmajeve, pjevati s Jelenom Radan i grupom Meritas, u društvu zmaja od drveta, zmaja od pjene i zmaja od slame. Ako ostanete u Dvoru dovoljno dugo, vidjet ćete i kako vatra guta upravo onog zmaja koji vatru riga. I to nije sve! Za cjeloviti doživljaj uputite se u Veliki Tabor, 24. kolovoza 2019. na drugi LegendFest. Program manifestacije možete vidjeti ovdje.

“100% ZAGORSKO” PONOVNO OSVAJA RIJEKU

I ove će godine po šesti puta ulice grada Rijeke ispuniti zvuci i mirisi zagorske tradicije. Na Korzu, u petak i subotu, 23. i 24. kolovoza 2019., Sajamska izložba Krapinsko – zagorske županije pod nazivom “100% ZAGORSKO”.

Na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji, Krapinsko – zagorska županija prezentira svoje poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te tradicijske obrte Krapinsko-zagorske županije.

Manifestacijom „100% ZAGORSKO“,  Krapinsko-zagorska županija promovira se kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima. Vidimo se u Rijeci!

Info: www.visitzagorje.hr

www.facebook.com

naslovna fotografija: Pixabay.com

Ostale fotografije: arhiv Visit Zagorje