Bajkoviti Advent u baroknoj ljepotici

ADVENT U NAŠEM GRADU 2019.🎄Kako je biti dijelom doživljaja uzbudljivog slavonskog Adventa, saznat ćemo i ove godine. U  organizaciji Turističke zajednice Nove Gradiške i Grada Nova Gradiška održat će se manifestacija “Advent u našem gradu” 2019.

Paljenje prve adventske svijeće (počinje 30. studenog), i tako svake subote do paljenja zadnje 4.-te svijeće), uz nastup pjevačkih skupina i atmosferu veselja, prisnosti i zajedništva uz brojne sadržaje.

foto: Pixabay.com

Vesela i sadržajna Adventska događanja započet će 01. prosinca u Gradskom parku gdje će uz klizalište biti postavljene sajamske kućice s eno-gastro ponudom, te niz zabavnih sadržaja za djecu i odrasle. Ovu godinu klizači će imati priliku za užitak na ledu, na zaleđenim stazama u gradskom parku. U posljednjem tjednu Adventa organizirat će se Božićni sajam na kome će osim  ponude izlagača i njihovih domaćih proizvoda i rukotvorina biti i bogati program u kome će sudjelovati kulturne udruge.

Na adventskom sajmu Djed Božićnjak daruje djecu prigodnim poklončićima, na sam Badnjak na gradskom parku, uz zvuke Gradske glazbe Nova Gradiška, građanima se besplatno dijeli kuhano vino i girice. Manifestacija u adventskom ugođaju, obiluje toplinom, tradicijom, baštinom i autohtonošću. “Advent u našem gradu“, prepun je sadržaja, boja, mirisa, okusa i glazbe. Tu je i nezaobilazan Božićni sajam koji nudi domaće, slavonske proizvode ali i proizvode obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava iz svih hrvatskih regija- vrhunske gastro delicije i rukotvorine iz kućnih radinosti.

foto: Pixabay.com

Sajam prati niz kulturnih, folklornih i zabavnih sadržaja, kao i prilika za druženje i ispijanje vina u društvu prijatelja i dragih osoba. Tu su i nastupi gradskih pjevačkih i plesnih skupina, klinaca iz Dječjeg vrtića, mladih klasičara, polaznika Glazbene škole, dolazak Djeda Božićnjaka, ali i, roditeljima i najmlađima, posebno drag cjelodnevni kreativni kutak Društva naša djeca.

foto: Mladen Božičković

Otkrivanje pulsa grada najljepše je i najlakše uz šetnju gradom za vrijeme Adventskih zbivanja. Tragom vremena kroz stara zdanja i spomenike, možemo oslušnuti šapat povijesti i brojnih  priča koje se otkrivaju najstrpljivijima. Upoznajte Novu Gradišku – biser Brodsko posavskog kraja, obiđite njene tajne kutke i skrivene ljepote, toliko toga ima pokazati. Čekamo vas ove zime!

Više informacija:

tzgng.hr

www.tzbpz.hr

Pratite nas na Facebooku