7. Diversions International Short Film Festival u Svetom Ivanu Zelini

Pozivamo Vas na 7. Diversions International Short Film Festival u Svetom Ivanu Zelini. Ovogodišnji program prikazujemo istovremeno uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na našoj službenoj mrežnoj stranici. Odabrane filmove publika će moći pogledati u Pučkom otvorenom učilištu ili u vlastitom domu, na svojim računalima ili pred malim ekranima!

Sedme Diverzije održat će se u Svetom Ivanu Zelini od 2. do 5. srpnja. Zahvaljujući selektoricama Martini Biljan i Isabeli Falcao Vaz, ovogodišnji natjecateljski program broji četrdeset i četiri kratkometražna filma međunarodne produkcije, a festival otvaramo projekcijom sedam hrvatskih kratkometražnih filmova.

Žiri čine mladi autori Dora Suštić, Marin Ante i Svebor Mihael Jelić. Prvi dan festivala zaključujemo Večernjim filmskim razgovorom o Autorskom angažmanu na filmu u 2020.-ima. Autoricama i autorima hrvatskih filmova pridružit će se i ravnatelj  Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, dok će razgovor moderirati Boško Picula. U suradnji sa Veleučilištem VERN’, razgovor će se ujedno snimati i izravno emitirati na festivalskom mrežnom portalu.

Doxanje, koje već tradicionalno okuplja međunarodne festivale dokumentarnog filma, ove će godine predstaviti festival dokumentarnog filma Doclisboa iz Lisabona. Prikazat će se pet portugalskih dokumentarnih filmova, a po projekciji, uz gosta-moderatora Nenada Puhovskog videolinkom razgovarat ćemo s autorima u Portugalu. Također, u programu Kino Karantena prikazujemo 14 filmova Kinokluba Zagreb i Blanka, nastale u samoizolaciji tijekom globalne pandemije.

Notu za kraj 7. Diverzija odsvirat će Robostrop & The CEO.

On-line filmski program bit će dostupan u cijeloj Hrvatskoj i to na stranici: www.disff.com

Ulaz na Diverzije je slobodan.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Sveti Ivan Zelina, Hrvatskog audiovizualnog centra i Veleposlanstva Portugala u Hrvatskoj.