• NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
 • GASTRO HRVATSKA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Destinacije Zimski vašar u Karancu - ugrijte se uz Čvarakfest

  Zimski vašar u Karancu – ugrijte se uz Čvarakfest

  ZIMSKI VAŠAR U KARANCU – ČVARAKFEST Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”

  Ne propustite ovo jedinstveno gastro okupljanje na otvorenom, gdje ćete se ugrijati uz vatru i ukusne zalogaje uz najbolje domaćine.

  Kad: Subota, 24.11.2018.

  Gdje: Sajamska livada u Karancu

  Što vas očekuje?

  10:00 topljenje čvaraka

  Sajam domaćih proizvoda (cca 60 izlagača) – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.

  Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.

  Kuhano vino

  Romska glazba

  14:00 proglašenje pobjednika

  Pobjednik ovog natjecanja u topljenu čvaraka godinu dana ponosno nosi titulu ”čvarak majstora”.

  Na natjecanju u topljenju čvaraka sudjeluje 15ak natjecatelja, koji u specijalnim kazanima na sajamskoj livadi tope čvarke.
  Program počinje u 10h, na sajmu sudjeluje više od 60 izlagača domaćih proizvoda i stotine posjetitelja iz cijele Hrvatske pa i svijeta koji dolaze u nabavku zimskih proizvoda za ”špajz i pušnicu”. Svake godine se traži čvarak više.
  Program obogati romska glazba te bogata gastro ponuda od šarana u rašljama, graha u ćupovima, kobasice s kupusom, čobanac i brojna tradicionalna peciva (pogačice sa čvarcima, štrudle, savijače…)

  Sveti Martin i baranjska vina – 11.11.2018.

  Vikend 11.11.2018 većina vinara otvoriti će svoje podrume i pripremati ukusne zimske zalogaje uz otvorenu vartu. Grijati će vas pored vatre i ukusne kobasice i slanina uz čašu vina, a za štimung će se pobrinuti vaši domaćini. Pored obavezne Posvete vina koja se odvija u 11 sati ujutro kao i Prikaz Svetog Martina koji je upriličen za 17 sati istog dana, na raspolaganju su vam vinski podrumi uz ukusne degustacije u domaćem ambijentu.

  Izvor: TZ Baranje

  Facebook TZ Baranje

  PRATITE NAS

  1,285InstagramSlijedi

  Najčitanije

  “Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su...

  „Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su najljepše plaže.“ - ulomak iz knjige RokOtok, Domagoja Jakopovića Ribafisha. RokOtok je nastao u...