Zimski vašar u Karancu – ugrijte se uz Čvarakfest

ZIMSKI VAŠAR U KARANCU – ČVARAKFEST Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”

Ne propustite ovo jedinstveno gastro okupljanje na otvorenom, gdje ćete se ugrijati uz vatru i ukusne zalogaje uz najbolje domaćine.

Kad: Subota, 24.11.2018.

Gdje: Sajamska livada u Karancu

Što vas očekuje?

10:00 topljenje čvaraka

Sajam domaćih proizvoda (cca 60 izlagača) – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.

Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.

Kuhano vino

Romska glazba

14:00 proglašenje pobjednika

Pobjednik ovog natjecanja u topljenu čvaraka godinu dana ponosno nosi titulu ”čvarak majstora”.

Na natjecanju u topljenju čvaraka sudjeluje 15ak natjecatelja, koji u specijalnim kazanima na sajamskoj livadi tope čvarke.
Program počinje u 10h, na sajmu sudjeluje više od 60 izlagača domaćih proizvoda i stotine posjetitelja iz cijele Hrvatske pa i svijeta koji dolaze u nabavku zimskih proizvoda za ”špajz i pušnicu”. Svake godine se traži čvarak više.
Program obogati romska glazba te bogata gastro ponuda od šarana u rašljama, graha u ćupovima, kobasice s kupusom, čobanac i brojna tradicionalna peciva (pogačice sa čvarcima, štrudle, savijače…)

Sveti Martin i baranjska vina – 11.11.2018.

Vikend 11.11.2018 većina vinara otvoriti će svoje podrume i pripremati ukusne zimske zalogaje uz otvorenu vartu. Grijati će vas pored vatre i ukusne kobasice i slanina uz čašu vina, a za štimung će se pobrinuti vaši domaćini. Pored obavezne Posvete vina koja se odvija u 11 sati ujutro kao i Prikaz Svetog Martina koji je upriličen za 17 sati istog dana, na raspolaganju su vam vinski podrumi uz ukusne degustacije u domaćem ambijentu.

Izvor: TZ Baranje

Facebook TZ Baranje