• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • BLOG
 • GASTRO HRVATSKA
More
  Naslovnica Blog Zadarska tržnica by Okusi.eu

  Zadarska tržnica by Okusi.eu

  Piše: Helena Varendorff

  Zadarska je tržnica smještena u samoj jezgri starog Zadra, unutar gradskih zidina, u samoj blizini gradskih vrata. Postojala je navodno još od srednjeg vijeka.

  Šetnja tržnicom je pravi užitak za oči i najčešće kući odlazite s puno više nego ste planirali. Tako se i našem uredništvu dogodilo da nakupuje i svježe ubranih maslina te ih po prvi put u životu ispeće u pećnici prema receptu žene koja ih je prodavala.

  Sve je puno i ostalih delicija koje nudi mediteranska klima pa će se tu u jesen osim maslina naći i limuna i mandarina te narova koji rastu po velikom broju vrtova.

  Prodaje se i maslinovo ulje iz domaćeg uzgoja, rakija i med. Obavezno probajte i Paški sir a kao suvenir ponesite ulje od lavande ili koji vijenac češnjaka ili suhih smokava.

  Na sjeveroistočnoj strani tržnice, nedaleko od starih gradskih vrata Sv. Roka, nalaze se i ostaci srednjevjekovnih bedema.

  Mesnice i bogata ribarnica su u neposrednoj blizini.

  Otvorenu tržnicu najbolje je posjetiti od 6 – 13h.

  Ulica pod bedemom, 23000, Zadar, Croatia
  +385 23 254 600

  Izvor i fotografije: Okusi.eu

  PRATITE NAS

  1,285InstagramSlijedi

  Najčitanije

  “Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su...

  „Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su najljepše plaže.“ - ulomak iz knjige RokOtok, Domagoja Jakopovića Ribafisha. RokOtok je nastao u...